به گزارش روابط عمومی موسسسه تحقیقات علوم دامی کشور: جلسه شورای پژوهشی موسسسه تحقیقات علوم دامی کشور با حضور دکتر بناءبازی معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته ها، مهندس کرمی معاون برنامه ریزی و پشتیبانی، دکتر صحرایی رئیس بخش علوم دامی مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، مهندس آهنگری مسئول ایستگاه ملی گاودشت و روسای بخش ها و شماری از مدیران موسسه در تاریخ 4 بهمن ماه 1399 به شکل وبینار برگزار شد.
در این جلسه دکتر بناءبازی در خصوص مرغ آرین و مرغ سایز مواردی را بیان کرد. وی ضمن ابراز رضایت در خصوص تحقیق و توسعه یادآور شد: در بحث مرغ آرین یکی از ارکان اصلی موسسه می باشد.
وی افزود: یکی از برنامه های موسسه این است که هم اندیشی بزرگی در زمینه مرغ سایز به صورت آنلاین برگزار کند.
دکتر بناءبازی خاطر نشان کرد: تفاهم نامه بین موسسه و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری امضا شده و قرار است معاونت طی مراحل مختلف بودجه به موسسه تخصیص دهد.
ایشان یادآور شد: زیست بوم پتانسیل بسیار خوبی برای موسسه است و آغاز کار آن در اسفند ماه خواهد بود.
معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته ها در ادامه به افتتاح مرکز ملی مدیریت منابع ژنتیکی کشاورزی و منابع طبیعی کشور اشاره کرد و افزود: در این مراسم دو طرح برتر اصلاح نژادی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور رونمایی شد. ثبت سویه آرام ۹۷ زنبور عسل نژاد ایرانی که مجری آن دکتر طهماسبی رئیس بخش تحقیقات زنبورعسل موسسه می باشد و همچنین طرح تولید کیت انتخاب ژنومی شتر تک کوهانه که مجری آن دکتر بیطرف ثانی مسئول بخش علوم دامی مرکز تحقیقات یزد می باشد. ایشان از حضور پررنگ موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در این نمایشگاه که حاصل تلاش های دکتر جلوخانی و تیم روابط عمومی موسسه بود قدردانی کرد.
در ادامه جلسه شورای پژوهشی مهندس آهنگری مسئول ایستگاه ملی گاودشت گزارشی از آخرین وضعیت این ایستگاه ارائه داد. ایشان در ابتدا به تاریخچه و موقعیت جغرافیایی ایستگاه ملی گاودشت اشاره کرد و در خصوص پروژه های در دست اجرا، واحدهای فعال ایستگاه، گاوداری 400 رأسی، گوسفندداری 1000 راسی و زمین زراعی 300 هکتاری نکاتی بیان کرد. بازسازی و نوسازی تاسیسات و زیرساخت ها، اقدامات انجام شده در بخش زراعت، پروژه های در دست اجرا، فعالیت های زیرساختی و سرمایه گذاری ها و طرح های انجام شده در سال جاری از دیگر مواردی بود که مهندس آهنگری به آن اشاره کرد.
ایشان در ادامه به برگزاری روز مزرعه، ساخت جایگاه جدید به ظرفیت 600 راس، واحد زراعت، طرح های تحقیقاتی، تسطیح 13 هکتار از ارضی، تجهیز و اجرای سیستم آبیاری تحت فشار اشاره کرد و در پایان در خصوص چالش ها و مشکلات این ایستگاه به بیان نکاتی پرداخت.
در ادامه جلسه دکتر صحرایی مسئول بخش علوم دامی مرکز تحقیقات اردبیل که در هفته پژوهش به عنوان پژوهشگر معین برتر موفق به دریافت لوح تقدیر شد، گزارشی از عملکرد این بخش را ارائه داد. سیمای دامپروری استان، ضرورت انجام تحقیقات دامپروری استان اردبیل، نیروی انسانی شاغل در بخش تحقیقات علوم دامی و امکانات بخش از نکات مورد اشاره دکتر صحرایی بود.
ایشان در ادامه در مورد ایستگاه های این استان به ایستگاه شتر دوکوهانه جهادآباد و سایت تحقیقاتی طیور اشاره کرد. فعالیت های پژوهشی، انتشار مقالات علمی و پژوهشی و انتشار کتاب تدوین سند راهبردی توسعه استان اردبیل، تدوین اطلس ذخایر ژنتیکی علوم دامی استان از دیگر مواردی بود که به آن اشاره شد.
مسئول بخش علوم دامی مرکز تحقیقات اردبیل در پایان به چالش ها و مشکلات بخش اشاره کرد و در این خصوص نیز نکاتی را بیان کرد.
در پایان شرکت کنندگان در خصوص موارد طرح شده به تبادل نظر پرداختند.
روابط عمومی موسسسه تحقیقات علوم دامی کشور