به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: جلسه ارزیابی عملکرد بخش های تحقیقات علوم دامی استان های کرمانشاه و یزد با حضور دکتر اسماعیل خانیان، دکتر بناءبازی، دکتر شاکری، دکتر طهماسبی، دکتر فضایلی، مهندس تیمورنژاد و روسا و اعضای هیات علمی و محققین بخش علوم دامی مراکز کرمانشاه و یزد در تاریخ 12 اسفند ماه سال جاری به شکل وبینار در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور برگزار شد.
در این جلسه دکتر خمیس آبادی رئیس مرکز تحقیقات و رئیس بخش علوم دامی استان کرمانشاه گزارشی از عملکرد سال 1398 را ارائه داد. عناوین طرح های پژوهشی ملی و استانی در دست اجرای در بخش تحقیقات علوم دامی، مقالات و یافته های قابل ترویج، پایش برنامه های آمیخته گری، طرح ملی پایش عملکرد آمیخته نژادهای گوسفند بومی با گوسفند رومانف و اصلاح نژاد گروهی با مشارکت دامداران از مواردی بود که دکتر خمیس آبادی به آن اشاره کرد.
ایشان در ادامه در خصوص ترویج و توسعه جایگزینی گیاهان دارویی با آنتی بیوتیک ها در سطح استان، حفظ ذخایر ژنتیکی گوسفند سنجابی، تهیه برنامه اصلاح و توسعه گوسفند سنجابی، تولید و توزیع قوچ اصلاح شده سنجابی به عنوان نژاد برتر بومی و بازارپسند برای صادرات و سازگار با شرایط استان مطالبی بیان کرد.
تاسیس مرکز انجماد اسپرم گوسفند غرب کشور، برگزاری روز مزرعه و اثربخشی دستاوردهای بخش، معرفی و مزیت های گوسفند نژاد سنجابی، پشتیبانی دو سایت الگویی گاوداری شیرده و پرواربندی گوسفند، ترویج و توسعه جایگزینی گیاهان دارویی با آنتی بیوتیک ها در سطح استان، برنامه های محققین معین و یاوران تولید از دیگر عملکردهای بخش علوم دامی استان کرمانشاه بود.
در ادامه جلسه، دکتر بیطرف ثانی رئیس بخش علوم دامی استان یزد گزارشی از عملکرد سال 1398 را ارائه داد.
دامپروری استان یزد به روایت آمار، پایگاه تحقیقات بلدرچین، ایستگاه تحقیق و توسعه پرورش شتر تک کوهانه کشور (بافق)، نظارت و اعطای مجوز بهره برداری از درج نام مرکز، از مواردی بود که دکتر بیطرف ثانی به آنها اشاره کرد.
ایشان در ادامه به طراحی بسته آموزشی،ترویجی پرورش بلدرچین با رویکرد اشتغال زنان روستایی اشاره کرد.
تکمیل و بهسازی زیرساخت های ایستگاه تحقیق و توسعه شتر تک کوهانه، ایستگاههای روز ملی مزرعه شتر تک کوهانه و طراحی و تولید اپلیکیشین ساربان یار از دیگر کارکردهای این مرکز بود که رئیس بخش علوم دامی به آن اشاره کرد.
دکتر بیطرف ثانی، پروژه انتخاب ژنومی شتر تک کوهانه استان یزد، روند جذب اعتبار و تصویب پروژه، رکوردگیری از گله های مردمی، توالی یابی ژنومی شتر و شناسایی نشانگرهای مرتبط با رشد بدن و ارایه کیت انتخاب ژنومی شتر در مراسم افتتاحیه مرکز ملی مدیریت ذخایر ژنتیکی کشاورزی و منابع طبیعی را از دیگر فعالیت های این مرکز برشمرد.
همچنین همکاری در اجرای پروژه ثبت و پایش مرغ بومی اصلاح شده در استان یزد، اپلیکیشین اطلس ذخایر ژنتیکی دام و طیورکشور، هویت گذاری 400 راس اسب در قالب طرح میکروچیپ گذاری در استان یزد از دیگر عملکردهای بخش علوم دامی مرکز یزد بود.
بیان چالش ها و مشکلات از نکات دیگری بود که روسای بخش علوم دامی استان ها به آنها اشاره کردند.
در پایان توضیحات مسئولان بخش علوم دامی استان ها، رئیس موسسه و داوران حاضر در جلسه به بیان نکات تکمیلی پرداختند.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور