هفته انتقال یافته ها با حضور کارشناسان، محققان، مسئولان بخش اجرا و تولیدکنندگان در سالن آمفی تئاتر آزمایشگاه موسسه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، مراسم هفته انتقال یافته ها با محوریت دستاوردهای کاربردی در حوزه تغذیه در حالی برگزار شد که رئیس موسسه، محققان، تولیدکنندگان و مسئولان بخش اجرا نیز حضور داشتند.
حسن خمیس آبادی رئیس موسسه در آغاز این مراسم گفت: بخش تحقیقات و اجرا دست در دست هم تنها یک هدف را دنبال می کنند و آن هم بهبود وضعیت تولیدکننده است. بنابراین موسسه تحقیقات علوم دامی کشور ارتقای تولید همزمان با بهبود معیشت تولیدکننده را در اولویت پروژه های تحقیقاتی خود قرار داده است.
در این مراسم، اصغر حیدری، معاون امور تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان البرز، با تاکید بر تلاش های محققان موسسه به ویژه در سال های اخیر گفت: اگر ضریب تبدیل اکنون در وضعیتی مطلوب قرار دارد و یا مدیریت پرورش در استان البرز، با مشکلات کمتری روبرو است، همگی مرهون کوشش های محققان علوم دامی است.
در ادامه شعبانی، مدیرعامل شرکت تعاونی مرغداران استان البرز، ضمن تقدیر از موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، برای برگزاری این مراسم، ابراز امیدواری کرد که این رویدادها در نهایت به نفع مرغداران استان و کشور تمام شود.
سپس امیر حسین علیزاده قمصری، عضو هیات علمی موسسه در ارتباط با اهمیت عملکرد هفته اول در پرورش جوجههای گوشتی به سخنرانی پرداخت.
وی گفت: متخصصان صنعت طیور تأکید دارند که هفته اول پرورش جوجه های گوشتی نقش کلیدی در موفقیت کل دوره پرورش دارد. در این بازه زمانی حساس، ایجاد شرایط محیطی مناسب، تغذیه بهینه و کنترل عوامل استرس زا می تواند تأثیر مستقیمی بر رشد، سلامت و بهره وری نهایی گله داشته باشد.
علیزاده تاکید کرد: رعایت دمای مناسب، رطوبت کافی و دسترسی آسان به آب و خوراک با کیفیت بالا در این هفته حیاتی است. همچنین مدیریت صحیح در هفته اول می تواند منجر به کاهش تلفات، بهبود یکنواختی گله و افزایش بازدهی اقتصادی در دوره پرورش شود.
در ادامه سید عبداله حسینی دیگر عضو هیات علمی موسسه درباره مدیریت هزینه در مزارع مرغ گوشتی صحبت کرد. وی گفت: مدیریت بهینه هزینه ها در این صنعت به عنوان راهکاری برای افزایش بهره وری و کاهش فشارهای اقتصادی مورد توجه است.
حسینی افزود: استفاده از تکنولوژی های نوین، بهینه سازی مصرف خوراک، کاهش ضایعات و ارتقای مدیریت زیست محیطی از جمله راهکارهای موثر برای مدیریت هزینه ها در مزارع مرغ گوشتی است. همچنین، برنامه ریزی دقیق و کنترل عوامل تأثیرگذار مانند انرژی، داروها، و نیروی کار می تواند نقش بسزایی در بهبود سودآوری مزارع داشته باشد.
نقش افزودنیهای نوین در افزایش بهرهوری صنعت طیور گوشتی، عنوان سخنرانی پایانی بود که حسنا حاجاتی عضو هیات علمی موسسه آن را ارائه داد. وی گفت: کاربرد افزودنی های نوین به عنوان ابزاری مؤثر برای افزایش بهره وری در مزارع مرغ گوشتی محسوب می شود و اهمیت استفاده از پروبیوتیک ها، پری بیوتیک ها، اسیدهای آلی و آنزیم های خاص در خوراک جوجه های گوشتی، بر کسی پوشیده نیست زیرا این افزودنی ها می توانند رشد گله، سلامت روده و تبدیل خوراک به گوشت را بهبود بخشند.
حاجاتی، معتقد است: این مواد، ضمن کاهش نیاز به مصرف آنتی بیوتیک ها، به پایداری زیست محیطی و افزایش سودآوری تولیدکنندگان نیز کمک می کنند.
این نشست با ارائه تجربیات موفق در زمینه مدیریت هزینه و تبادل نظر میان فعالان این حوزه به پایان رسید.