به گزارش روابط عمومی موسسسه تحقیقات علوم دامی کشور: جلسه شورای پژوهشی موسسسه تحقیقات علوم دامی کشور با حضور دکتر اسماعیل خانیان رئیس موسسه، دکتر بناءبازی معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته ها، دکتر شاکری مدیر امور پژوهشی، خانم دکتر رزمجوی رئیس بخش علوم دامی مرکز تحقیقات آذربایجان غربی و اعضای شورای پژوهشی موسسه در تاریخ 6 بهمن ماه سالجاری به شکل وبینار برگزار شد.
در این جلسه دکتر اسماعیل خانیان ضمن سخنانی اظهار داشت: ما به عنوان متخصصان علوم دامی نباید به طرح های تحقیقاتی اکتفا کنیم، باید کل نگر باشیم و از مجموعه دانش ها برای رشد و تعالی آن سیستم در موسسه، مراکز و استان ها بهره ببریم.
ایشان با انتقاد از شیوه عدم همکاری و تعامل بین محققان و ایستگاه ها خاطر نشان کرد: در استان ها مشاهده می شود، محقق برای خود کار می کند و ایستگاه ها نیز برای خودشان، این ارتباط و تعامل باید بیشتر و جدی تر باشد و محققان به عنوان مشاور طرح های تحقیقاتی در ایستگاه ها و بخش های اجرایی فعالیت داشته باشند و مسئولین بخش های علوم دامی استان ها باید نگرش وسیع تری نسبت به مسائل و کارکردهای بخش، استان و در نهایت کشور داشته باشند تا بتوانند در حوزه کاری خود تاثیرگذاری قوی تری داشته باشند.
وی تاکید کرد: محققین باید خوراک فکری به ایستگاه های تحقیقاتی بدهند و به عنوان مشاور آنها باشند تا ایستگاه ها نیز مانند بخش های خصوصی به درآمدزایی مناسب دست یابند.
در این جلسه دکتر پاپی عضو هیات علمی بخش مدیریت پرورش موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در خصوص آخرین وضعیت ایستگاه گاودشت توضیحاتی ارائه داد.
ایشان گزارشی از پیشرفت کار طرح حفظ و توسعه پرورش گوسفند نژاد زل در استان مازندران ارائه داد و افزود: با توجه به وضعیت پرورش گوسفند در کشور عوامل تهدید کننده ای برای نژاد زل وجود دارد که یکی از آنها پایین بودن بازده حرفه پرورش گوسفند با روش سنتی می باشد، به همین دلیل گله داران گوسفند زل در سال های اخیر اقدام به آمیخته گری های غیراصولی و بی رویه این دام با نژادهای وارداتی و یا بزرگ جثه بومی کرده اند که ادامه این روند سبب بروز خسارات جبران ناپذیری برای این نژاد منحصر به فرد خواهد شد.
دکتر پاپی خاطر نشان کرد: موسسه تحقیقات علوم دامی کشور جهت حفظ خلوص و توسعه این نژاد با ارزش، اقدام به ایجاد بانک ژن ذخایر ژنتیک دامی شمال کشور در ایستگاه تحقیقاتی گاودشت استان مازندران نمود.
وی افزود: قرارداد طرح ایجاد نژاد گوسفند شیری و گوسفند دومنظوره بر پایه نژاد زل به تعداد 1000 رأس، با همکاری مرکز اصلاح نژاد کشور، از دیگر اقدامات موسسه که ایستگاه گاودشت با عرصهای حدود 340 هکتار، موقعیت بسیار مناسبی از این نظر جهت پیشبرد اهداف این طرح دارد.
دکتر پاپی ایجاد سایت الگویی پرورش گوسفند، برگزاری کلاس های آموزشی ترویجی جهت انتقال یافته های تحقیقاتی و فعالیت های مدیریتی ایستگاه و معرفی گوسفند زل، شرکت در نمایشگاه ها و برگزاری روز ملی مزرعه را از دیگر اقدامات در راستای حفظ و نگهداری و معرفی این نژاد معرفی کرد.
در ادامه جلسه شورای پژوهشی، دکتر راحله نژاد رزمجوی رئیس بخش علوم دامی مرکز تحقیقات آذربایجان غربی گزارشی از عملکرد این بخش ارائه داد.
وی با اشاره به سیمای دامپروری استان آذربایجان غربی به سه حوضه آبخیز دریاچه ارومیه، رود ارس و زاب اشاره کرد و افزود: واقع شدن در این سه حوضه آبخیز موجب شده استان آذربایجان غربی دومین استان پر آب کشور محسوب شده و تبدیل به یکی از قطب های کشاورزی و دامپروری در کشور گردد.
ایشان وجود ایستگاه های گاومیش، پرورش گوسفند ماکویی، پرورش گوسفند قزل، پرورش و اصلاح نژاد مرغ بومی و ایستگاه زنبورعسل در این استان را از جمله پتانسیل های مرکز تحقیقات این استان برشمرد.
رئیس بخش علوم دامی مرکز تحقیقات آذربایجان غربی در ادامه به فعالیت های ایستگاه های گاو و گاومیش ارومیه، ایستگاه گوسفند ساعتلوی ارومیه، ایستگاه ماکیان جارچیلوی ارومیه و ایستگاه دام و طیور مرکز آموزش کشاورزی میاندوآب اشاره کرد و توضیحاتی بیان کرد.
دکتر رزمجوی ارائه مقالات علمی پژوهشی و علمی ترویجی، تألیف نشریه های ترویجی، فعالیت در زمینه محقق معین، برگزاری کلاس های آموزشی، برگزاری روز مزرعه و درآمدزایی پرورش گوسفند داشتی در ایستگاه ساعتلو با مشارکت بخش خصوصی را از دیگر اقدامات این بخش برشمرد.
در ادامه جلسه در خصوص موضوعات مطرح شده بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور