عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، دستاوردهای طرح ملی استفاده از پسماند فرآوری تون ماهیان برای کاربردهای خوراکی و غذای دام را ،در همایش “ماهیگیری مسوولانه با تاکید بر ارزش افزوده تون ماهیان” ارائه کرد.
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، امیررضا شویکلو عضو هیات علمی بخش تحقیقات فرآوری تولیدات دامی موسسه و مجری این طرح با شرکت دراین همایش که درتاریخ 2 بهمن ماه جاری درهتل المپیک تهران برگزار شد در این باره یادآورشد: پسماند قابل جمعآوری حاصل از فرآوری تون ماهیان در کشور هما کنون به مصرف تولید مواد کم ارزش میرسد بنابراین بازیافت ترکیبات با ارزش از جمله پروتئین از این مواد خام و بهره برداری از آن درساخت فرآوردههایی با ارزشافزوده از اهمیت زیادی برخوردار است.
در این طرح شرایط بهینه برای استخراج پروتئین از پسماند فرآوری ماهی تون در مقیاس نیمه صنعتی تعیین شد. سپس ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و کاربردی آن و نیز اثر مواد افزودنی بر این ویژگیها هنگام 6 ماه نگهداری به حالت منجمد سنجیده شد. با توجه به نتایج این طرح، ایزوله پروتئین ماهی تون میتواند برای تولید فرآوردههای با ارزش افزوده مصرف انسانی و نیز مکملهای پروتئینی غذای دام به کار رود.
وی افزود: بازار جهانی ایزوله پروتئین ماهی در حال رشد است. ارزش بازار این محصول در سال 2023 یک میلیارد دلار تخمین زده شده و انتظار می رود تا سال 2033 به 2 میلیارد دلار برسد، حجم زیادی از این محصول به شکل محلول، خمیر و خشک شده در فرمولاسیون خوراک دام، طیور، آبزیان و حیوانات خانگی استفاده میشود.
گفتنی است سازمان شیلات ایران و سندیکای صنایع کنسرو ایران برگزارکنندگان این همایش بودند.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور