به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور دکتر مسعود مستشاری محصص معاون پژوهش فناوری مرکز تحقیقات استان قزوین موفق به دریافت لوح تقدیر از سوی استاندار قزوین گردید.
دستاورد ایشان با نام “کاهش مصرف برق در واحد های مرغداری تخمگذار تا 30 درصد” از سوی بنیاد نخبگان به عنوان طرح نخست در رویداد “ایده های نو در مواجهه با افزایش مصرف و چالش قطعی برق” برگزیده شد.
دکتر مستشاری دارای دکترای تخصصی تغذیه دام از دانشگاه علوم و تحقیقات تهران می باشد.
ایشان ضمن بیان توضیحاتی در خصوص این دستاورد، یادآور شد: براساس گزارش منتشرشده از سوی سازمان های بین المللی در خصوص بررسی وضعیت مصرف برق در جهان طی سال 2017 میلادی، ایران با مصرف بیش از 145 میلیارد کیلووات ساعت به عنوان بیست و یکمین کشور در میان 211 کشور شناخته شده است. با توجه به جمعیت ایران ، این مقدار مصرف رقم بسیار نگران کننده ای است وبی توجهی به این مسئله می تواند لطمه های جبران ناپذیری را به بدنه اقتصاد کشور وارد آورد.
وی افزود :مرغداری های تخمگذار پر مصرف ترین مصرف کنندگان برق در بخش کشاورزی کشور هستند، به گونه ایی که در یک واحد مرغداری بزرگ بیش از 7000 لامپ وجود دارد و در طول شبانه روز 17 ساعت روشنائی اعمال می گردد، درصورتی که در منازل مسکونی حداکثر 6 تا 7 ساعت روشنائی داریم پس یک مرغداری می تواند به اندازه یک شهر برق مصرف کند، در نتیجه لزوم توجه به تعیین الگوی مصرف برق در مرغداری ها بسیار مشهود است.
دکتر مستشاری در ادامه یادآور شد: طیور جهت ادامه حیات و تولید تخم مرغ به نور وابسته اند . هورمون های محرک تخمگذاری در صورت وجود مدت و شدت معینی از نور و روشنائی تولید می شوند. نور و روشنایی از نظر زیست و ادامه حیات طیور ضرورت دارد و اثرات آن بر روی حیوانات مختلف متفاوت بوده و در پرورش طیور به ویژه پرورش مرغ تخمگذار و تولید تخم مرغ یکی از مسائل بسیار مهم و در خور اهمیت است.
معاون پژوهش فناوری مرکز تحقیقات استان قزوین افزود: این دستاورد حاصل اجرای 3 پروژه تحقیقاتی در خصوص بهینه سازی مصرف برق در مرغداری ها می باشد که 7 سال زمان برده است .
ایشان در مورد اجرای نتایج این پروژه خاطر نشان کرد: در صورت اجرای نتایج این پروژه در یک فارم با 40 سالن پیش بینی می شود مصرف برق در یک سال از 2628 کیلووات به 525 کیلووات تقلیل یابد.
همچنین افزون بر کاهش 30 درصدی مصرف برق، تاثیر بر روی صفات تولیدی مثل افزایش وزن زنده پرنده، کاهش درصد تلفات، افزایش همسانی گله، کاهش درصد تخم مرغ های شکسته و لمبه، افزایش قطر پوسته و بهبود ضریب تبدیل خوراک هم مشاهده گردید
وی یادآور شد:هم زمان با اجرای طرح با کمک متخصصین برق الکترونیک دیمرهای تخصصی مرغداری هم طراحی و در رویداد استارت آپی استان معرفی شد.
این انتخاب شایسته را از سوی مسئولین موسسه، روابط عمومی وهمکاران موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، به دکترمستشاری گرامی تبریک گفته و آرزوی تندرستی و موفقیت های روز افزون برای ایشان از درگاه ایزد یگانه خواستاریم.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور