به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: دکتر مهاجر رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور به همراه دکتر اسدزاده مدیر امور پژوهشی موسسه در تاریخ 19 مرداد 1401 از امکانات، تجهیزات و روند اجرای طرحهای تحقیقاتی، ترویجی و تولیدی ایستگاه کشوری تحقیقات بوقلمون تاتار بازدید کردند.
در این بازدید دکتر بایبوردی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، رئیس بخش علوم دامی و کارشناسان این مرکز نیز حضور داشتند.
سالن جوجه کشی، سالن پرورش جوجه، سالن پرورش بوقلمون مادر و سالن باکس های انفرادی (شجره) از مکان های مورد بازدید بود.
رئیس مرکز تحقیقات آذربایجان شرقی در خصوص پیشینه و عملکرد این ایستگاه ضمن توضیحاتی اظهار داشت: گله موجود در ایستگاه در سال 1372 از نقاط مختلف کشور جمع آوری شده و پس از سپری کردن مدت قرنطینه مراحل پرورش را سپری کرده است. همچنین در طول دوران فعالیت ایستگاه، تمامی روش های پرورشی بوقلمون به تدریج، به صورت روتین درآمده و هم اکنون این ایستگاه به دانش فنی پرورش بوقلمون مسلط است.
ایشان افزود: تاکنون بیش از 30 طرح تحقیقاتی در زمینه های مختلف پرورشی، تولیدمثلی، اصلاح نژادی و تغذیه ای در این ایستگاه اجرا شده و بیش از 30 پایان نامه دانشجویی در این ایستگاه انجام شده است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی افزود: روند اصلاح نژادی در طول فعالیت ایستگاه به طور مداوم پیگیری شده است اما نقصی که وجود دارد این است که این کار فقط در مقاطعی به صورت ثبت شجره و در قالب طرح تحقیقاتی و در برخی از موارد هم خارج از طرح تحقیقاتی انجام شده است. هم اکنون گله از نظر صفات تولید مثلی، رشد و ضریب تبدیل پیشرفت قابل توجهی نموده ولی هنوز جای پیشرفت بیشتر باقی مانده است و تا رسیدن به حد نژادهای خارجی باید تلاش نمود.
در پایان رئیس مرکز در خصوص کمبود نیروی انسانی به دلیل بازنشستگی کارشناسان و کارگران مطالبی بیان کرد و این مسئله را از موارد مهم قابل پیگیری نام برد.
در ادامه این بازدید دکتر مهاجر توصیه هایی در خصوص بهبود و هماهنگی عملکرد ایستگاه بیان نمود.
ایشان ضمن اظهار رضایت کلی از عملکرد ایستگاه در مورد روند اصلاح نژادی و تشکیل شجره که به صورت منقطع انجام می شد انتقادهایی مطرح کرد و افزود: ثبت شجره باید بطور مداوم و ادامه دار انجام شود.
دکتر مهاجر در مورد کارهای اصلاح نژادی انجام شده خارج از طرح های تحقیقاتی تاکید کرد: داده های حاصل از این کارها دسته بندی و در قالب یک گزارش نهایی ارائه و مستند شود.
ایشان تصریح کرد: یک طرح اصلاح نژادی با هماهنگی با موسسه مصوب و به مورد اجرا گذاشته شود و این طرح باید در راستای سیاست های موسسه و همسو با قرارداد قریب الانعقاد با معاونت بهبود تولیدات دامی باشد.
در پایان این بازدید، دکتر مهاجر حمایت خود را از اجرای طرح های تحقیقاتی مشتری محور در ایستگاه اعلام داشت.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور