به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر: دکتر مهاجر رییس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور به همراه دکتر اسدزاده مدیر پژوهشی موسسه، در سفری به استان بوشهر از طرحها و پروژه های تحقیقاتی این مرکز بازدید نمودند و در جریان یافته های تحقیقاتی همکاران بخش تحقیقات علوم دامی مرکز قرار گرفتند.
ایشان به همراه دکتر دشتی زاده رییس مرکز، مهندس قطبی معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر، دکتر جعفری معاون پژوهش و فناوری مرکز و همکاران بخش تحقیقات علوم دامی مرکز، از چند واحد پرورش دام بازدید نمودند.
یکی از دستاوردهای مهم همکاران این مرکز استفاده از برگ درخت خرما به جای رول مقوایی به عنوان بستر جوجه های گوشتی بود که مورد بازدید دکتر مهاجر قرار گرفت و یکی از بهره برداران در خصوص مزایای این کار و نتایج شاخصی که از این یافته تحقیقاتی در زمینه افزایش تولید گوشت و کاهش هزینه هادریافت کرده است، توضیحاتی ارائه نمود.
همچنین یک طرح تحقیقی ، ترویجی با موضوع استفاده از برگ درخت خرما در جیره بره های پرواری که در یک گله مردمی در حال اجرا بود، مورد ارزیابی قرار گرفت که در این طرح، دامدار ضمن استقبال از این یافته تحقیقاتی، توضیحاتی در مورد خوش خوراکی برگ درخت خرما و مزایای آن در مقایسه با کاه، بیان کرد.
در ادامه از یک کارگاه تولیدکننده خوراک دام از برگ درخت خرما که از دستاوردهای تحقیقاتی این مرکز بوده و توسط بخش خصوصی مورد استفاده قرار گرفته، بازدید شد و رییس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز ضمن بیان روند کار، درخصوص مزایا و مسائل مهم این پروژه توضیحاتی ارائه داد و یادآور شد که دستگاه خردکن خاص برگ درخت خرما در کشور وجود ندارد و مرکز تحقیقات بوشهر با همکاری موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی در خصوص تهیه دستگاه خرد کن خاص برگ درخت خرما همکاری نموده و در نهایت پروپوزال مربوطه تهیه و به استانداری بوشهر و سازمان تات جهت تامین اعتبار ارسال شده که در صورت تامین اعتبار و ساخت دستگاه ،بخش مهمی از مشکلات موجود برای استفاده از برگ درخت خرما در تغذیه دام، حل خواهد شد.
در ادامه دکتر مهاجرو همراهان ، از بزرگ ترین واحد گوساله پرواری در جنوب کشور بازدید نمودند. این واحد به ظرفیت 4000 رأس دام پرواری، نقش مهمی در تولید گوشت قرمز کشور دارد.
با توجه به این که استان بوشهر یکی از استانهای پرورش دهنده شتر کشور می باشد، درهمین راستا از یک واحد پرورش شتر سنتی به ظرفیت 1700 نفر شتر در شهرستان دشتستان نیزبازدید گردید.
نداشتن مرتع و تأمین آب شرب به ویژه در تابستان ، از مشکلات اصلی همه شترداران استان بوشهرمی باشد که دراین خصوص شترداران درخواست خود را به رییس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور اعلام نمودند.
در ادامه از یک واحد پرورش بز بوئر که تنها گله پرورش خالص این نژاد در کشور است و در حال حاضر نیز در حال توزیع این نژاد در سطح کشور میباشد، بازدید انجام شد و مقرر گردید مالک این واحد جهت ثبت گله خود در سامانه کشوری، اطلاعات مورد نیاز از گله را جهت بررسی میزان هم خونی گله در اختیار مرکز تحقیقات بوشهر قرار دهد.
در پایان بازدیدها، دکتر مهاجر در جلسه هماهنگی که با حضور رییس مرکز، معاون پژوهش و فناوری، معاون پشتیبانی و برنامه ریزی، رییس و همکاران بخش تحقیقات علوم دامی مرکز، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان، معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، مدیرکل دامپزشکی استان، نماینده اداره امور عشایر و معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار شد، شرکت نموده و پیرامون سیاست های موسسه تحقیقات علوم دامی کشور سخنانی بیان کردو پس از بحث و تبادل نظر اعضای حاضر در جلسه، به جمع بندی نتایج سفر پرداخته شد.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور