به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: جلسه شورای پژوهشی موسسه با حضور دکتر اسماعیل خانیان رئیس موسسه، دکتر بناءبازی معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته ها، روسای بخش های علوم دامی و شماری از مدیران در تاریخ 11 مرداد ماه 1400 به شکل وبینار در موسسه تحقیقات علوم دامی برگزار شد.
در این جلسه خانم دکتر مهدیه ساعی عضو هیات علمی بخش تحقیقات اقتصادی، اجتماعی مرکز تحقیات کرمان، به ارائه سیمای دامپروری استان کرمان پرداخت.
ایشان در خصوص تدوین برنامه توسعه پایدار صنعت دامپروری شمال استان کرمان مطالبی بیان کرد و افزود: این طرح در شمال استان کرمان با همکاری موسسه تحقیقات علوم دامی کشور اجرا شده است.
وی در ادامه به آمار جمعیت دام شمال استان کرمان در سال 1396 اشاره کرد و مطالبی در خصوص بررسی و برآورد انواع تولیدات دامی شمال استان کرمان “گوشت قرمز، گوشت سفید، شیر، تخم مرغ و عسل” بیان کرد.
خانم دکتر ساعی در خصوص منابع تغذیه دام در شمال استان کرمان، سطح و میزان تولید علوفه باغی دارای قابلیت تغذیه انواع دام و ضایعات گندم مطالبی بیان کرد.
اولویت برنامه های توسعه پایدار صنعت دامپروری، ملاحظات و الزامات اجتماعی و نهادی جهت اجرای طرح ها و پروژه های توسعه پایدار، شناخت و تحلیل عوامل درونی و بیرونی مرتبط با توسعه صنعت دامپروری، صنعت شیر و صنعت مرغداری از دیگر مطالبی بود که توسط دکتر ساعی بیان شد.
در ادامه جلسه دکتر بناءبازی در خصوص معماری جدید سازمان توضیحاتی ارائه داد و از دکتر بازرگان نقل قول کرد که: “تلاش تیم معماری جدید ساختاری سازمان، این بوده است که اتفاقاً هیچ واحدی از سازمان از دست نرود و در این رویکرد، کوچک سازی و ادغام واحدهای بخشهای تخصصی سازمان در دستور کار نیست.
وی از منطقه بندی مراکز تحقیقاتی بر اساس اقلیم و اطلاعات کشاورزی و به فراخور ظرفیت های تولیدی کشاورزی در هر منطقه خبر داد و تقویت فعالیت مراکز تحقیقاتی بر اساس اقلیم و اطلاعات کشاورزی هر منطقه از جمله آبخیزداری، دیم، باغداری، زراعت و جنگل را در معماری جدید یادآور شد”.
دکتر بناء بازی خاطر نشان کرد: نتایج معماری جدید تصویب و ابلاغ شده و نظرات مراکز و موسسات اعمال نشده است و در این زمینه استان ها مسائلی مانند جذب نیرو و مسائل مشابه را داشتند.
وی یادآور شد: در معماری مراکز، تصمیم بر این شده که منطقه ایی کار شود، ما دارای 25 بخش استانی هستیم و پراکندگی در حوزه موسسه زیاد دیده می شود. در معماری جدید برخی بخش ها حذف شده اند و برای این تصمیم گیری در این خصوص نظر کتبی از ما نخواستند.
معاون پژوهش و فناوری افزود: بخش های اهواز، ایلام، قزوین، تهران، بوشهر، مرکزی، آذربایجان غربی و لرستان در معماری جدید حذف شده اند.
ایشان در خصوص معماری جدید موسسه اظهار داشت: پس از جلسات و بحث و گفت و گوهای فراوان، ماهیت بخش ها از حالت تخصصی به حالت نوع دام تغییر یافت و شامل: دام سبک ، دام سنگین، طیور، زنبورعسل، فناوری های نوین، فرآوری خوراک دام و محصولات دامی می باشد.
در ادامه جلسه دکتر اسماعیل خانیان ضمن سخنانی اظهار داشت: معماری جدید تصویب شده و امکان تغییر ندارد، اگر برای مراکز باقیمانده برنامه ریزی بهتری داشته باشیم می توانیم عملکرد بهینه ایی از آنها انتظار داشته باشیم.
وی افزود: ما در درکل استان ها نیرو داریم و اعضای هیات علمی استان ها نیز جزئی از موسسه هستند و هر حرکتی انجام شود، این استان ها زیرمجموعه موسسه هستند و در این راستا باید کمیته ایی تشکیل شود.
ایشان اظهار امیدواری کرد: اگر بتوانیم تاثیرگذار باشیم در همین استان های باقیمانده هم می توانیم مفید باشیم.
در ادامه جلسه روسای بخش های تحقیقاتی موسسه در خصوص دستورالعمل استقرار نظام منطقه بندی تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی به گفت و گو و بیان دیدگاههای خود پرداختند.
گفتنی است در این جلسه بسیاری از شرکت کنندگان انتقادهایی به تقسیم بندی جدید و معماری ارائه شده از سوی سازمان مبنی بر حذف تعدادی از استان ها داشتند و معتقد بودند باید از سوی سازمان تحقیقات محدوده زمانی دو ساله برای دریافت پیشنهادها و رفع مشکلات قرار دهند.
همچنین بر این نکته تاکید شدکه: نقش موسسه های مادری در معماری جدید کمرنگ دیده شده است.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور