به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: جلسه شورای پژوهشی موسسه با حضور دکتر اسماعیل خانیان رئیس موسسه، دکتر بناءبازی معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته ها، مهندس کرمی معاون برنامه ریزی و پشتیبانی، روسای بخش های علوم دامی و شماری از مدیران در تاریخ 28 تیر ماه 1400 به شکل وبینار در موسسه تحقیقات علوم دامی برگزار شد.
در این جلسه دکتر مسعودی عضو هیات علمی بخش مدیریت پرورش، مطالبی در خصوص برنامه کمیته اخلاق دام ارائه داد.
وی خاطر نشان کرد موارد و نکات کمیته اخلاق در دنیا اجرا می شود، گاه برای ارسال مقاله به ژورنال های خارجی نیز نیازمند به کد اخلاق هستیم. در همین راستا با الهام از دیگر کمیته های اخلاق موجود، کمیته اخلاق را راه اندازی کردیم.
ایشان افزود: در زمینه کمیته اخلاق، وزارت بهداشت دارای فایل کاملی است که می توان از آن بهره گرفت.
دکتر مسعودی یادآور شد: کمیته اخلاق شامل بخش های مختلف می باشد، آنچه به ما مرتبط است کار با حیوان زنده است. شیوه نگهداری و آزمایش ها و کارهایی که بر روی حیوان انجام می شود، نباید موجب درد و رنج و فشار بر آنها شود.
وی افزود: شیوه نامه های اروپایی و آمریکایی در این زمینه متفاوت است، تکنسینی که با حیوان کار می کند تا شرایطی که حیوان نگهداری می شود، تاکید بر راهنمایی و مراقبت و استفاده از شیوه های بدون آسیب و آزار به حیوان است.
ایشان خاطر نشان کرد: تغذیه، فیزیولوژی و اصلاح نژاد از جمله مواردی است که باید به بندهای اخلاقی اضافه شود.
مسئولیت های افراد حقیقی و حقوقی که با حیوانات کار می کنند، مقررات عمومی، مقررات مربوط به موسسه ها، مقررات مربوط به مراقبت و اصول کار با حیوانات آزمایشگاهی از دیگر مواردی بود که دکتر مسعودی به آنها اشاره کرد.
ایشان یادآور شد: وجود چنین کمیته ایی ضروری است ولی چگونگی کار و جزییات باید برنامه ریزی شود.
در این جلسه دکتر اسماعیل خانیان در خصوص تقسیم کار مصوبات جلسه ارزیابی عملکرد 1399 مطالبی بیان کرد و افزود: هرگاه سازمان تحقیقات اطلاعاتی درخواست می کند باید دقیق و با جزییات تدوین و ارسال گردد.
ایشان افزود: سازمان پیوسته در حال پایش موسسات می باشد و باید در مورد تمامی عملکردهایمان دقت نظر داشته باشیم زیرا در این زمینه زیر نظر سازمان هستیم.
در ادامه دکتر شاکری گزارشی از گردهمایی روسای علوم دامی بیان کرد و در این خصوص هر یک از شرکت کنندگان به ارائه نظرات خود پرداختند.
در این جلسه دکتر محمود محمد قاسمی متخصص اقتصاد از مرکز تحقیقات زابل مطالبی درخصوص سیمای دامپروری استان سیستان و بلوچستان ارائه داد.
ایشان یادآور شد، بررسی استراتژی های توسعه پایدار صنعت دامپروری منطقه سیستان گام اساسی در راه تحقق اهداف توسعه زیر بخش دام و تدوین برنامه توسعه پایدار صنعت دامپروری می باشد و در همین راستا شناخت وضعیت موجود در منطقه سیستان ضروری است.
وی هدف کلی از این تحقیق را برنامه ریزی مناسب علمی برای بهبود و توسعه تولیدات دامی در راستای افزایش بهره وری تولیدات دامی و صنایع مرتبط هم سو با استفاده بهینه از پتانسیل ها، قابلیت ها و ظرفیت های موجود بیان کرد.
دکتر قاسمی در ادامه به مواردی چون شناخت وضعیت استان سیستان، جمعیت دامی وابسته، میزان تولید، منابع آب، مخازن چاه، آب های زیر زمینی و اثرات خشکسالی اشاره کرد.
جمعیت دامی استان، ماده خشک، انرژی و پروتئین مورد نیاز جمعیت دام شهرستان هیرمند از دیگر نکاتی بود که وی به آنها اشاره کرد.
دکتر قاسمی در ادامه به بررسی عوامل موثر بر توسعه پایدار صنعت دامپروری استان پرداخت و درخصوص شاخص های چشم انداز، اهداف و راهبردهای کلان در اسناد بالادستی بر پایه تئوری خاکستری، شاخص های سازو کارهای موثر در توسعه پایدار و شناخت و تحلیل عوامل درونی و بیرونی مرتبط با توسعه پایدار صنعت دامپروری مطالبی بیان کرد.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور