به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: جلسه شورای پژوهشی موسسه با حضور دکتر اسماعیل خانیان رئیس موسسه، دکتر بناءبازی معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته ها، مهندس کرمی معاون برنامه ریزی و پشتیبانی، روسای بخش های علوم دامی و شماری از مدیران در تاریخ 29 شهریور ماه 1400 به شکل وبینار در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور برگزار شد.
در این جلسه دکتر شاکری مدیر خدمات تحقیقاتی در خصوص تصمیم گیری در مورد بررسی طرح های مشترک بین بخش های تحقیقاتی نکاتی را مطرح کرد و افزود برخی طرح ها به دو یا چند بخش مرتبط است مانند بخش های تغذیه و مدیریت پرورش یا ژنتیک و مدیریت پرورش که در این راستا باید شورای فنی مشترکی برگزار شود که تا کنون این اتفاق روی نداده .
ایشان اظهار امیدواری کرد در این زمینه هماهنگی های لازم بین بخش ها انجام گیرد تا نتیجه مطلوبی به دست آید.
در ادامه دکتر بنابازی معاون پژوهش فناوری و انتقال یافته ها در خصوص “رویداد ملی نوآوری، فناوری و کارآفرینی حوزه شتر” مطالبی بیان کرد و افزود: این رویداد در تاریخ های 18 و 19 آبان ماه امسال در استان یزد ایستگاه تحقیق و توسعه شتر تک کوهانه بافق برگزار خواهد شد.
وی افزود این رویداد دارای محورهای محصولات و فرآورده های شتر،کسب و کارهای نوپا درشتر، محصولات فناورانه شتر، سامانه های مرتعی و توسع اکولوژیک، تغذیه اصلاح نژاد و بیماری های شتر، مدیریت پرورش و گردشگری خواهد بود.
ایشان یادآورشد تا کنون 21 ایده دریافت شده است و همکاران اگر ایده ای یا فناوری دارند تا 30 شهریور می توانند ارسال کنند.
موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد، ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ، ایستگاه تحقیق و توسعه شتر تک کوهانه کشور (بافق) از جمله برگزار کنندگان این رویداد می باشند.
وی افزود پیرو رویدادهایی که در مورد شتر برگزار شده این رویداد می تواند بحث ایستگاه بافق یزد را در راستای رونق زیر ساخت ها پر رنگ کند.
دکتر بنا بازی خاطر نشان کرد: در سطح بین المللی امارات متحده عربی از این موضوع حمایت کرده و طرح بزرگی نیز برای سازمان انرژی اتمی ارسال شد و در گروه فائو با 3 هزار عضو اطلاع رسانی شده است.
دکتر بنا بازی در بخش دیگری از سخنان خود به کارگاه بین المللی “نقش منابع ژنتیکی جانوری در تحقق امنیت غذایی و بهبود تولیدات دامی” در کشور قزاقستان که به شکل وبیناری برگزار شد اشاره کرد و افزود: این کارگاه با حضور 36 کشور عضو سازمان، در شهر نورسلطان، پایتخت قزاقستان برگزار شد.
وی یادآورشد: من هم در این کارگاه سخنرانی داشتم با موضوع “مدیریت ذخایر ژنتیکی: حفاظت یا بهره برداری”
ایشان در این سخنرانی استراتژی پایدار حفظ ذخایر ژنتیکی را بهره برداری مداوم و پایدار از آنها برشمرد و افزود: لازم است برای گونه هایی که کاربردهای سابق خود را از دست داده اند، کاربردهایی نوین پیدا کنیم. باید برای شتر دو کوهانه افزون بر باربری کاربردهای دیگری تعریف کنیم مانند اکوتوریسم، تا این ذخیره ژنتیکی پایدار باقی بماند.
ایشان خاطر نشان کرد اگر بخواهیم نژادهای بومی را به صورت عتیقه نگهداریم مانند بانک ژن ها هزینه های زیادی به ما تحمیل خواهد شد.
در ادامه دکتر بنا بازی گزارشی از برگزاری کنگره علوم دامی ارائه داد و افزود: کنگره علوم دامی به شکل بین المللی و با شرکت 6 سخنران برجسته جهانی و با حضور هزار نفر از 38 کشور جهان به شکل وبینار برگزار شد و در زمینه ژنتیک، تغذیه و زنبور عسل سخنرانی هایی انجام شد.
در ادامه جلسه دکتر رضا صورتی رئیس مرکز کرم ابریشم گیلان در مورد طرح ها و پروژه ها ی این مرکز و همکاری با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری مطالبی بیان کرد.
در این جلسه دکتر عمرانی رئیس بخش بیوتکنولوژی موسسه گزارشی از در خصوص چگونگی اجرایی نمودن تفاهم نامه همکاری با سازمان انرژی اتمی بیان کرد و افزود:در این راستا گفتگو هایی با معاون پژوهشی انرژی اتمی انجام شد و مقرر شد طی جلسه ای وبیناری امکانات، تجهیزات و زمینه های همکاری مشترک مورد بررسی قرار گیرد.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور