به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: جلسه شورای پژوهشی موسسه با حضور دکتر اسماعیل خانیان رئیس موسسه، دکتر بناءبازی معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته ها، روسای بخش های تحقیقاتی و مدیر امورپژوهشی در تاریخ 22 دی ماه سال جاری به شکل وبینار برگزار گردید.
در این جلسه دکتر جوانروح رئیس بخش ژنتیک موسسه تحقیقات علوم دامی کشور گزارشی در خصوص کمیسیون فنی ثبت منابع ژنتیکی ارائه داد.
وی اظهار داشت: با توجه به ماده 10 قانون نظام جامع دامپروری کشور، وزارت جهاد کشاورزی موظف به ثبت منابع و مواد ژنتیکی دامی می باشد. بر اساس آیین نامه اجرایی این ماده، وظیفه شناسایی و ثبت منابع ژنتیکی با موسسه تحقیقات علوم دامی کشور می باشد.
ایشان خاطر نشان کرد: در دستورالعمل اجرایی این آیین نامه، تصمیمات فنی در خصوص ثبت منابع دامی بر عهده کمیسیون فنی ثبت منابع دامی می باشد. با توجه به پیشنهادهای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و مرکز ملی مدیریت منابع ژنتیکی کشاورزی ،تغییراتی در ترکیب اعضای کمیسیون فنی ایجاد شد.
دکتر جوانروح یادآور شد: یک آیین نامه داخلی کمیسیون فنی ثبت منابع دامی در خصوص تشکیلات، چگونگی برگزاری جلسات و تعرفه ها تهیه شده که به زودی توسط رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ابلاغ خواهد شد.
رئیس بخش ژنتیک موسسه تحقیقات علوم دامی کشور افزود: نخستین جلسه کمیسیون فنی با حضور رئیس سازمان تحقیقات با دو موضوع بررسی آیین نامه داخلی ثبت منابع دامی و بررسی ثبت زنبور اصلاح شده آرام 97 در موسسه در مهرماه 1399 برگزار شد و مقرر شد تغییرات اعمال شده در دستورالعمل اجرایی توسط وزیر جهاد کشاورزی مجددا ابلاغ شود. همچنین یک لوگوی اختصاصی برای کمیسیون فنی ثبت منابع دامی طراحی شد و در فرم های ثبت و گواهی های ثبت اظهاری و احرازی اعمال شده است.
ایشان یادآور شد : مراحل ثبت زنبور اصلاح شده آرام 97 با توجه به مشخص شدن سهم موسسه و سهم افراد اصلاح کننده در حال انجام می باشد. قرار است ثبت ملی نژادهای در معرض خطر انقراض در جلسات بعدی کمیسیون فنی ثبت بررسی و اجرایی شود.
در ادامه جلسه مهندس رحیم زاده مدیر داخلی نشریه علوم دامی (پژوهش و سازندگی) گزارشی از آخرین وضعیت این مجله ارائه داد.
وی اظهار داشت: نشریه علوم دامی (پژوهش و سازندگی) از ابتدای تابستان 1393 با دستور رئیس سازمان تحقیقات تحویل موسسه تحقیقات علوم دامی شد، در زمان یاد شده در ارزیابی وزارت علوم امتیاز مناسبی نداشتیم.
از سال 1393 تا کنون حدود 1119 مقاله دریافت کردیم، تعداد پذیرش 407 عنوان و عدم پذیرش 588 عنوان بود.
ایشان یادآور شد: متوسط زمان پذیرش تا چاپ مقالات از دو سال به 11 ماه کاهش یافته و کوشش می کنیم مقالات به روز بار گذاری شود.
وی به تغییر اعضای هیئت تحریریه نشریه در ماه جاری اشاره کرد و افزود: 60 درصد این اعضا استاد پژوهش و از دانشگاه های سراسر کشور می باشند.
مهندس رحیم زاده دریافت رتبهB از نظر کیفیت و انتشار در ارزیابی وزارت علوم را موفقیت بزرگی برای این فصلنامه عنوان کرد و افزود: در ارزیابی سامانه نشریات کشاورزی، دارای رتبه Aو از نظر انتشار از رنگ قرمز به سبز که نشانگر بهتر شدن وضعیت انتشار می باشد،رسیدیم.
وی در ادامه توضیحاتی در خصوص فصلنامه تحقیقات کاربردی در علوم دامی بیان کرد و افزود: از نظر ارزیابی سامانه نشریات کشاورزی رتبه دارای رتبه Bهستیم و از نظر انتشار به روز و سبز هستیم.
ایشان یادآورشد: در حال حاضر پیگیر دریافت مجوز علمی-ترویجی برای فصلنامه تحقیقات کاربردی از شورای انتشارات سازمان تحقیقات می باشیم که امید است با دریافت مقالات، در ارزیابی فصل زمستان نیز امتیاز را دریافت کنیم و برای سال جدید درخواست مجوز داشته باشیم.
در ادامه جلسه دکتر شاکری مدیر امور پژوهشی در خصوص تعداد همکاری برخی از همکاران در پروژه ها به تفکیک بخش ها و مسئولیت افراد را برشمرد و افزود: این موضوع باید قانونمند شود تا موجب نارضایتی و بی نظمی نشود.
در این جلسه هریک از شرکت کنندگان در خصوص موارد مطرح شده به ارائه دیدگاه های خود پرداختند و موضوعات مطرح شده را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور