به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور به نقل از روابط عمومی سازمان تحقیقات:جلسه کمیسیون هماهنگی تحقیقات، با حضور دکتر ارژنگ جوادی معاون پژوهش و فناوری سازمان، دکتر زند مشاور وزیر، دکتر صادقی پناه عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و مجری طرح کلان “ارتقاء کمی و کیفی گوشت قرمز” و دیگر اعضاء کمیسیون در تاریخ 24 شهریور ماه 1400 به شکل وبینار در سالن اندیشه سازمان برگزار شد.
در این جلسه شناسنامه های دوطرح کلان ” ارتقاء کمی و کیفی گوشت قرمز” و “ارتقاء کمی و کیفی و بهره وري پنبه و گیاهان لیفی” مورد گفتگو و بررسی قرار گرفت.
دکتر جوادی معاون پژوهش و فناوری سازمان، شناخت کامل، تخصص و تسلط بر حوزه اجرا را از جمله نقاط مثبت مسئولان طرح های کلان دانست و خواستار اولویت بندی و دسته بندی پروژه ها شد.
وی به تشریح روند تایید و تصویب طرح کلان پرداخت و بر اولویت بندی دقیق و نیز کار بر روی پروژه های خاتمه یافته و نیمه تمام تایید کرد ومطالبی پیرامون روند تایید برنامهها توسط مدیر برنامه طرح کلان بیان داشت.
دکتر جوادی به ابهامات مطرح شده در خصوص طرحهای کلان پاسخ داد و پررنگ دیدن نقش بخش خصوصی در طرح کلان را خواستار شد.
در ادامه دکترحسن صادقی پناه مجري طرح کلان ارتقاء کمی و کیفی گوشت قرمز با معرفی اعضاء کمیته مدیریت طرح ،از اهداف آن سخن گفت و از افزایش کمی تولید گوشت قرمز کشور با استفاده از پتانسیل های تولید پایدار، بهبود راندمان تولید گوشت قرمز و بازده اقتصادی از طریق اصلاح الگوهای پرورش بافت ژنتیکی و توسعه فناوری با تاکید بر حفظ منابع طبیعی و ذخایر ژنتیکی کشور، بهبود اقتصاد آب و تجارت آب مجازی در تولید محصولات دامی به عنوان عامل اصلی پایداری تولید، ساماندهی سیستم قیمت گذاری و تخصیص یارانه محصولات دامی، استفاده از ظرفیتهای تجارت آزاد در افزایش تامین گوشت قرمز کشور و رفع نواقص در پایش سلامت محصولات گوشت قرمز و بهبود کیفیت محصولات به عنوان اهداف اصلی این طرح نام برد.
وی با اشاره به پژوهش های انجام شده در این خصوص و همچنین پروژه های ترویجی مرتبط با گوشت قرمز به چالش های اصلی تولید گوشت قرمز در کشور پرداخت و از کمبود آب و در نتیجه کمبود خوراک دام، سیاست گذاری های ناکارآمد بازار و تولید، کمبود نتاج و راندمان تولید نامطلوب به عنوان این چالش ها نام برد و با تشریح تراز منفی شدید ذخایر آب زیرزمینی در اکثر مناطق کشور و عواقب آن در تهدید امنیت غذایی و امنیت آب و همچنین امنیت اقتصادی و اجتماعی و افزایش شوری خاک و فرونشست زمین در ۷۷ درصد از دشت های ایران، از اولویتهای تحقیقاتی طرح کلان گوشت قرمز سخن گفت و در نظر گرفتن اقتصاد آب، تناسب با تولید پایه دار و نداشتن پیام در تولید گوشت قرمز و توجیه اقتصادی را مهمترین شاخصهای اصلی در پذیرش طرح ها در این زمینه خواند و در ادامه ضمن بیان خروجی های مورد انتظار طرح کلان گوشت قرمز به تشریح محورهای پژوهشی اولویت دار در این طرح پرداخت.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور