به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: جلسه شورای پژوهشی موسسه با حضور دکتر اسماعیل خانیان رئیس موسسه، دکتر بناءبازی معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته، روسای بخش های علوم دامی و شماری از مدیران در تاریخ 3 خرداد 1400 به شکل وبینار در موسسه تحقیقات علوم دامی برگزار شد.
در این جلسه دکتر اسماعیل خانیان در خصوص کارگاه آموزشی توجیهی مجریان طرح های کلان با حضور دکتر بازرگان، توضیحاتی ارائه داد و افزود: پیوسته در سال های گذشته از سوی سازمان مطرح بوده که موسسه ها دارای برنامه نیستند. در سال های 85 و 86 به جمع بندی رسیدند که موسسه ها برنامه راهبردی بنویسند و در سال 86 برنامه راهبردی در شورای معاونین وزارتخانه تصویب شد که این موضوع بعدها رها شد. در زمان دکتر زند سخن از استراتژی بود 5 برنامه تصویب شد که دارای 12 محور بود. در زمان دکتر بازرگان طرح های کلان را دنبال کردند.
ایشان افزود: اکنون تمامی طرح های تحقیقاتی و بودجه های آن در قالب طرح های کلان می گنجد. در موسسه سه طرح کلان داریم که دکتر آقاشاهی مجری طرح کلان علوفه کشور، دکتر حسینی مجری طرح کلان مرغ و تخم مرغ و دکتر صادقی پناه مجری طرح کلان گوشت قرمز می باشند و در آینده طرح کلان دیگری در مورد شیر تصویب خواهد شد.
وی افزود: کمیسیون هماهنگی امور پژوهشی در سازمان در این موارد تصمیم گیری می کند.
ایشان یادآورشد: روسای بخش ها دستورالعمل تصویب طرح ها را مطالعه کنند.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در بخش دیگری از سخنان خود به زیست بوم موسسه اشاره کرد و افزود: در مورد زیست بوم توافق های اولیه انجام شده بعد از صحبت های متعدد و مکان یابی، از سوله سنتز بز برای زیست بوم استفاده خواهد شد.
تا اواخر نیمه اول سال فراخوان های زیست بوم اعلام می شود.
در ادامه جلسه دکتر بناءبازی ضمن سخنانی به اجلاس بین دولت ها در زمینه ذخایر ژنتیکی دامی اشاره کرد و افزود: این اجلاس در تاریخ 29 تا 31 اردیبهشت با شرکت 120 نماینده از کشورهای مختلف جهان برگزار شد که من هم به عنوان نماینده ایران شرکت داشتم. این اجلاس در 3 روز با بحث های تخصصی فشرده ادامه داشت و کشورهای آمریکا و کانادا و برزیل و کشورهای اروپایی فعال بودند و بقیه کشورها بیشتر شنونده بودند.
ایشان خاطر نشان کرد: در کنار اجلاس، گروه های منطقه ایی تشکیل شد ولی گروه خاور نزدیک به دلیل غیبت کشورهای همسایه ما تشکیل جلسه نداشت. در این دوره چین به عنوان دبیر اجلاس انتخاب شد. همچنین این اجلاس هر دو سال یک بار تشکیل می شود.
در ادامه جلسه دکتر شاکری مدیر امور پژوهشی در خصوص اعلام برنامه های ترویجی توسط بخش های تحقیقاتی به نکاتی اشاره کرد و افزود: برنامه های ترویجی موسسه در سال گذشته مورد انتقاد دکتر مویدی رئیس ترویج سازمان قرار گرفته و قرار است امسال برنامه های دقیقی مدون کنیم.
در ادامه هر یک از روسای بخش ها در خصوص برنامه های ترویجی بخش خود مواردی را بیان کردند.
دکتر اسماعیل خانیان در خصوص کارهای ترویجی با بیان نکاتی خاطر نشان کرد: مدیریت ترویج مراکز استانی به عنوان یکی از راههای ترویج و توسعه دامپروری با موسسه است و باید به گونه ایی در این خصوص برنامه ریزی شود که مدیریت با موسسه باشد، باید یادآوری کنم مسائل اعتباری به عهده خود استان ها می باشد.
در زمینه موضوع ترویج دکتر بناءبازی با بیان سخنانی یادآور شد: بودجه ترویج موسسه 100 میلیون است که مخصوص ستاد موسسه می باشد که می توان از آن برای طرح های ترویجی بهره برد، استان ها از منابع استانی و آموزش و ترویج می توانند استفاده کنند.
وی افزود: استان ها می توانند طرح های ترویجی ارائه دهند و شاخص های آموزشی را داشته باشند.
ایشان فعالیت موسسه در شبکه رویش را مناسب ارزیابی کرد.
وی افزود: سازمان کارهای استانی را به عنوان کار ترویجی ما در نظر نگرفته است، همچنین از 100 میلیون بودجه 16 میلیون بودجه استفاده شده است.
در این جلسه مهندس توکلی مسئول ترویج موسسه گزارشی در خصوص برنامه های ترویجی موسسه ارائه داد وی افزود: 48 سخنرانی برگزار شده است.
وی در مورد روز مزرعه خاطر نشان کرد: به دلیل کرونا روز مزرعه نمی توان برگزار کرد. ایشان افزود: نشریات فنی که فروست گرفته باشند می توان در تالار ترویج بارگذاری کرد که این تعداد به 40 عنوان می رسد.
در ادامه مهندس امین فلاح مدیر داخلی مرکز رشد موسسه گزارشی از وضعیت واحدهای مستقر در مرکز رشد موسسه ارائه داد.
وی سخنانی در مورد مطالعات امکان سنجی راه اندازی، تعاملات مرکز رشد با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وضعیت قراردادهای اعلامی از طرف امور مالی موسسه بیان کرد.
در ادامه دکتر بناءبازی در خصوص گزارش عملکرد طرح پایش تقسیم کار ملی، چگونگی استفاده از حمایت ها، سامانه استفاده از تقسیم کار ملی مطالبی بیان کرد و افزود، حمایت را به پروژه هایی می دهند که از سوی بخش خصوصی به نتایج پروژه نیاز داشته باشند. هر یک از همکاران می توانند پروژه خود را با هماهنگی موسسه در این سامانه بارگذاری کنند. روال مالی و ارزیابی این است که پول را به حساب موسسه می ریزند و پیگیری می کنند و به پیشرفت کار اهمیت می دهند و در هر مقطعی اگر کار از پیشرفت باز بماند توافق نامه را متوقف می کنند.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور