پروفسور” لی” استاد “دانشگاه هان ” کره جنوبی با حضور درموسسه تحقیقات علوم دامی کشور درخصوص ویژگی ها ی دو نژاد گاو سرابی و تالشی درایران و تشابه و تفاوت های آنها با نژاد “هانوو” درکره جنوبی به بیان مطالبی پرداخت.
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: با دعوت بخش تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، پروفسور” لی” استاد “دانشگاه هان ” کره جنوبی درتاریخ 8 بهمن ماه جاری برای دومین باربا شرکت درجلسه ایی با حضور دکتر مهاجررئیس موسسه ، دکتر عباسی معاون پژوهشی ، دکتر اسد زاده مدیر امور پژوهشی ، نمایندگانی از مرکز اصلاح نژاد کشور،روسا ی بخش های تحقیقاتی ژنتیک و بیوتکنولوژی موسسه شرکت کرد.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور ضمن سخنانی هدف از این نشست را بررسی همکاری بین ایران و کره جنوبی در مورد اصلاح نژاد گاوهای سرابی و تالشی به دلیل شباهت زیاد با نژاد هانوو کره جنوبی عنوان کرد و افزود: برای حفظ این دو نژاد درحال انقراض شرایطی فراهم شد که پروفسور” لی” برای فرصت مطالعاتی یک ماهه به ایران بیاید و بازدیدی از دانشگاه شهر کرد و مناطق پرورش این نژادها درایران داشته باشد تا درخصوص پروژه همکاری دو جانبه به تصمیم مشترکی برسیم.
ایشان افزود: ما باید درجامعه دامدار ایجاد انگیزه نماییم تا درمورد این دو نژاد و پرورش آن درآمد زایی داشته باشد تا بتوانیم در راستای حفظ ذخایر ژنتیکی این دو نژاد گامی برداریم تا به سرنوشت نژاد گلپایگانی دچار نشود.
در ادامه جلسه پروفسور” لی” استاد “دانشگاه هان ” کره جنوبی پیرامون سفرهایش به استان های فارس ،آذربایجان غربی، و گیلان مطالبی بیان کرد وبا اظهار شگفتی ازدیدن آثار تاریخی تخت جمشید، پاسارگاد و آرامگاه حافظ ،ایران را سرزمینی پهناور با پیشینه ایی پر افتخارو فرهنگی غنی و دشت هایی پهناور و خوارکی ها وغذاهایی خوش طعم نام برد.
وی در بخش هایی از سخنان خود با اشاره به پروژه تحقیقاتی خود درخصوص نژاد گاو”هانوو” درخصوص بازدیدهای خود ازنژاد گاو سرابی دراستان آذربایجان غربی (تبریز) ونژاد تالشی دراستان گیلان به بیان نکاتی پرداخت و درمورد تشابه و تفاوت های آنها با نژاد “هانوو” سخنانی بیان کرد.
این استاد دانشگاه درخصوص نژاد سرابی خاطر نشان کرد:از نظر ماندگاری بسیار مقاوم است، شرایط خوبی برای صنعتی شدن دارد.مشکلی که برای اصلاح نژاد دیده می شود جمعیت و تعداد کم آن است (100 هزار راس ) که دراین مورد می توان از انتقال جنین استفاده کرد .
وی تصریح کرد برای صنعتی شدن باید خصوصیات ژنتیکی شناسایی شود و اطلاعات و دیتاها جمع آوری گردد.
پروفسور” لی” با بیان ویژگی های گاو های تالشی آمار آنها را 300هزار راس عنوان کرد وافزود: دراین نژاد مقاومت به بیماری ها و و انگل ها نسبت به نژاد سرابی بیشتر می باشد و اگربه کیفیت گوشت این نژاد توجه شودسودآوری خوبی خواهد داشت.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور