به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: جلسه شورای پژوهشی ‘با شرکت دکتر اسماعیل خانیان رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، روسای بخش های تحقیقاتی و شماری از مدیران در تاریخ ۱۷ آذرماه سال جاری به شکل وبینار برگزار گردید.
در این جلسه دکتر اسماعیل خانیان ابتدا در مورد چارت جدید موسسه و بحث ها و چالش های موجود در این زمینه، توضیحاتی ارائه داد.
ایشان در ادامه به روند واگذاری تولید ملکه زنبورعسل اصلاح شده با محوریت موسسه پرداخت و افزود پس از گذشت ۲۰ سال پرورش و اصلاح نژاد ملکه زنبور عسل، نیاز کشور به ملکه زنبور عسل تامین گردیده است.
این زنجیره از قسمت اصلاح نژاد تا تولید ملکه زنبور عسل با تلاش همکاران بخش زنبور عسل موسسه انجام شده است. در این راستا برنامه ایی مدون شده و فراخوان آن بر روی سایتهای مرتبط قرار گرفته است و امیدواریم تا سال ۱۴۰۰ بتوانیم تولید ملکه را به صورت کامل توسط بخش خصوصی و با هدایت موسسه به انجام برسانیم.
دکتر اسماعیل خانیان در بخش دیگری از سخنان خود به برخی ردیفهای بودجهایی موسسه اشاره کرد و افزود: یکی از این موارد عوارض گوشت است که دارای ردیف مستقل است، مورد دیگر طرح های خاص می باشد که محققین با بخش خصوصی یا دولتی مذاکره می کنند جهت اجرای طرح خود و مورد سوم درآمدهای استان جهت تامین اعتبار می باشد.
در ادامه جلسه دکتر پیروز شاکری مدیر امور پژوهشی موسسه در خصوص روند طرح های فراخوان گزارشی ارائه داد. ایشان در ابتدا در مورد استان هایی که در سال های ۹۸ و ۹۹ هنوز پروژه های خود را وارد سامانه نکرده اند، مطالبی بیان کرد و سپس به تعداد پروژه های فراخوان موسسه در سال ۹۹ اشاره کرد و افزود، تعداد کل پروژه ها ۲۲، ابلاغ شده ۹ و ابلاغ نشده ۱۳ می باشد.
وی در ادامه به مشکلات و پیشنهادات در خصوص فراخوان اشاره کرد و در این زمینه مطالبی را خاطر نشان کرد.
در این جلسه روسای بخش ها در مورد تعداد طرحهای اعلام شده، بار گذاری شده و مصوب فراخوان های ۹۸ و ۹۹ گزارشی ارائه دادند و به آسیب شناسی در این خصوص پرداختند.
طولانی بودن پروسه فراخوان ۹۸ و تأخیر در تصویب پروژه ها، انجام نگرفتن داوریها به شکل تخصصی، هزینه نشدن پول عوارض گوشت در راستای حفظ ذخایر ژنتیکی و ناچیز بودن اعتبارات پروژه های تحقیقاتی موارد آسیب شناسی بود که دکتر جوانروح رئیس بخش ژنتیک و اصلاح نژاد موسسه به آن پرداخت.
ایشان یاد آور شد، موسسه می تواند با اعتبارات خود طرح کلان تعریف کند به استانها ابلاغ نماید که بر اساس این طرح کلان پروژه ها را ارائه دهند.
در ادامه جلسه دکتر آقاشاهی رئیس بخش تحقیقات تغذیه خاطرنشان کرد، بخش تغذیه بیشترین بار پروژه ها را به عهده دارد.
ایشان در مورد مگا پروژه گیاه خارشتر یادآور شد، این طرح کلان با صرف انرژی زیاد به نتایج مطلوبی رسیده است، برنامه ای که ۱۵ محور دارد که در هر یک از آنها موسسه نقشی دارد و امیدواریم در راستای تولید و خوداتکایی در کشور بتوانیم گامی برداریم.
در ادامه دکتر شویک لو رئیس بخش فرآوری موسسه یادآور شد، از طرح ها و پروژه هایی که منجر به محصول با TRL بالا می شود حمایت گردد.
در این جلسه دکتر لطف اللهیان رئیس مجموعه آزمایشگاه های موسسه ضمن سخنانی یادآور شد، مشکل اصلی بودجه و اعتبار است.
ایشان تاکید کرد قبل از اینکه طرح ها تصویب شود، بخش ها با رایزنی با استان ها و شورای پژوهشی با توجه به شرایط کشور در مورد اولویت ها تصمیم گیری کنند و در نهایت بخش ها با استان ها هماهنگ کنند و سپس این طرح ها به تصویب برسد.
در ادامه شرکت کنندگان در خصوص موارد مطرح شده به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور