به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: به دنبال بررسی و ارزیابی عملکرد بخش های تحقیقاتی موسسه، جلسه ارزیابی بخش تحقیقات مدیریت پرورش و تولیدمثل دام و طیور با حضور دکتر اسماعیل خانیان رئیس موسسه، دکتر بناءبازی معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته ها، دکتر اسدزاده رئیس بخش، دکتر شاکری مدیر امور پژوهشی، دکتر عمرانی رئیس بخش بیوتکنولوژی و اعضای هیات علمی و محققین این بخش در تاریخ 9 دی ماه 1399 در سالن گفتگوی موسسه برگزار شد.
در خصوص پیشینه این بخش باید یادآور شد: پس از بازنگري در تشكيلات موسسه در سال 1377، فعاليت بخش مديريت پرورش و تولیدمثل دام و طیور آغاز شد و تاکنون ادامه دارد. اما پيش از آن نيز تحقيقات متعددی در موضوعات مدیریت پرورش و تولیدمثل دام و طیور در موسسه و مراكز تحقيقات استاني انجام شده بود.
هدف از ايجاد اين بخش، بكارگيري علوم و فناوري جديد و تطابق آن با شرايط اجتماعي و اقليمي كشور در راستاي افزايش بهره وري و پايداري توليدات دامي مي باشد. عمده ي افزايش بهره وري در مزارع مدیریت پرورش و تولیدمثل دام و طیور در سايه بهره گيري از روش هاي مديريتي امكان پذير خواهد بود كه اين امر رسالت بخش مدیریت پرورش و تولیدمثل دام و طیور را سنگين تر مي نمايد.
در این جلسه دکتر اسماعیل خانیان ضمن سخنانی خاطر نشان کرد: برخی از کارهای اجرایی به دلیل نداشتن متولی، سیستم به سامانی ندارد. برای رهایی از این معضل، محقق و پژوهشگر باید ایده بدهد، طرح اجرا کند، کار اجرایی انجام دهد، نتایج را آنالیز کند و در نهایت نسخه ارائه دهد که شامل مقاله و گزارش نهایی می شود و می باید این دانش به جامعه ارائه شود.
ایشان یادآور شد: برای طرح هایی مانند سنتز بز شیری، شتر بافق، بز مرخز، گاو سیستانی و لاین مرغ آرین می بایست برای دراز مدت جهت گیری های آن مشخص شده و برای انجام کارهای پژوهشی از آنها داده حاصل شود. برای نمونه در پروژه سنتز بز شیری سه کار تولیدمثلی، اصلاح نژادی و تغذیه ایی انجام می شود که می باید از این موارد برای تهیه گزارش نهایی و مقاله، داده به دست آید.
ایشان بخش مدیریت پرورش را از جمله بخش های فعال موسسه نام برد و از دکتر پاپی از اعضای هیات علمی این بخش به دلیل دریافت عنوان ”پژوهشگر برتر یافته محور” قدردانی نمود و با تبریک ارتقاء مرتبه علمی دکتر صادقی پناه به دانشیاری، راهیابی اپلیکیشن ساربانیار بین 29 ایده برتر در جشنواره ایده های برتر را نتیجه تلاش ها و همکاری این بخش با مرکز تحقیقات یزد نام برد و از این همکاری و تلاش قدردانی کرد.
در ادامه جلسه دکتر اسدزاده رئیس بخش مدیریت پرورش فهرستی از موارد ارزیابی را بیان کرد و توضیحاتی در خصوص وضعیت طرح ها و پروژه های در دست اجرای محققین بخش، وضعیت کارتابل بخش در سامانه سمپات توسط دبیر بخش، موارد توافق نامه بخش و معاونت پژوهشی، گزارش مراحل پیشرفت موارد مورد توافق با معاونت پژوهشی توسط محققان، ارایه پیشنهادات و انتقادات توسط محققان، ارائه نمود.
در ادامه جلسه هریک از اعضای هیات علمی و محققین بخش در خصوص موارد مرتبط با حوزه کاری و طرح ها و پروژه های خود مطالبی بیان کردند.
گفتنی است که جلسه ارزیابی بخش های بیوتکنولوژی و ژنتیک و اصلاح نژاد نیز در موسسه انجام شده است.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور