به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: جلسه بررسی راهکارهای همکاری بین موسسه های تحقیقاتی درزمینه های مشترک و به ویژه درخصوص طرح کلان خود اتکایی علوفه با حضور دکتر مهاجر و معاونین ایشان و روسا و نمایندگان موسسه های تحقیقاتی ،اصلاح وتهیه نهال وبذر، تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی،اصلاح وتهیه بذر چغندر قند ،تحقیقات آب و خاک، پژوهشگاه بیوتکنولوِژی کشاورزی درتاریخ 3 مردادماه 1402 درسالن جلسات موسسه برگزار شد.
بررسی موضوعات مشترک بین موسسه ها وگفتگو درخصوص طرح کلان علوفه ازمباحث محوری این نشست بود .
دراین جلسه دکتر مهاجر با اشاره به زمینه های همکاری مشترک بین 5 موسسه حاضر درجلسه به طرح کلان خود اتکایی علوفه اشاره کرد و هم افزایی دراین زمینه را مورد تاکید قرار داد.
ایشان با اشاره به جایگزین های پروتئینی یادآورشد: باید با همکاری یکدیگر این موضوع را در دستور کار قرار دهیم ودرکاهش پروتئین های وارداتی وارد عمل شویم همچنین دربحث جایگزین ها باید مشکل ماشین های خرد کن را حل کنیم .
ایشان یادآور شد درپروژه های مشترک دراین خصوص موسسه تحقیقات علوم دامی کشور 50 درصد اعتبار را تامین خواهد کرد.
در ادامه دکتر آقا شاهی رئیس بخش تحقیقات تغذیه دام وطیور موسسه و مجری طرح کلان علوفه گزارشی درمورد اهداف ، دستاوردها ، آغاز وانجام و سیر پروسه و مشکلات موجود این طرح ارائه داد ودر ادامه توجه به مصرف کننده نهایی دام وطیوررا از مهمترین بخش های این طرح عنوان کرد.
ایشان با اشاره به روند تحقیقی و نامگذاری این طرح از گیاه خارشترو سپس تعمیم به سایر علوفه ها تا مگا پروژه و طرح کلان به بیان مطالبی پرداخت و افزود:برای رسیدن به هدف و حرکت در راستای رفع چالش در قالب برنامه های توسعه ایی به همکاری و یاری متخصصین دیگر موسسه های تحقیقاتی نیازداریم.
دکتر آقاشاهی ادرادامه افزایش بهره وری درتولید ذرت، افزایش بهره وری درمصرف، جایگزینی با سایر محصولات را از جمله حرکت های رفع چالش درقالب برنامه های توسعه ایی نام برد.
در ادامه جلسه دکتر فضایلی استاد بخش تحقیقات تغذیه دام وطیور موسسه ضمن سخنانی با اشاره به طرح کلان علوفه ، یونجه را یکی از محورهای این طرح نام برد و افزود :این علوفه درچرخه کشاورزی کشور ما پیشینه دیرینه ایی دارد.
ایشان مهمترین چالش صنعت دامپروری را تامین خوراک دام بیان کرد ویونجه را بهترین علوفه برای دام نامید.
ارتقای ژنتیکی ،توجه ویژه به یونجه درجهان، پژوهش های کاربردی وپژوهشی انجام گرفته در کشورهای مختلف درخصوص این علوفه ، جمع آوری اطلاعات درزمینه یونجه درایران ،ضایعات یونجه ،ضرورت اصلاح ماشین های یونجه، وضعیت یونجه در دامداری هاا ز جمله نکاتی بود که دکتر فضایلی به آنها پرداخت.
این استاد بخش تغذیه در پایان بر ضرورت تشکیل تیم های مشترک از وزارت جهاد کشاورزی، دانشگاهها و بخش خصوصی براساس هم افزایی و توانمند سازی تاکید کرد.
در ادامه هریک از روسای موسسات حاضر درجلسه درخصوص زمینه های مشترک همکاری و طرح کلان علوفه متناسب با تخصص و کارکرد موسسات خود به بیان دیدگاههای خویش پرداختند.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور