به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: جلسه هم اندیشی برای یافتن راهکارهای مصرف ضایعات کشاورزی در تغذیه دام و طیوراستان لرستان و دیگر مشکلات مرتبط با خوراک دام دراین استان، با حضور معاون تولیدات دامی استان لرستان، رئیس و معاونین و رئیس بخش تغذیه مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان، مجری طرح کلان افزایش ضریب خوداتکایی و همچنین اعضای کمیته فنی تخصصی تغذیه دام و طیور موسسه در تاریخ 21 بهمن 1399 به شکل وبینار در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور برگزار شد.
در این جلسه ابتدا دکتر آقاشاهی رئیس بخش تحقیقات تغذیه موسسه و مجری طرح کلان افزایش ضریب خوداتکایی، با ارائه زمان بندی و توضیحات تکمیلی جلسه را آغاز و توسط مهندس نجیب زاده معاون تولیدات دامی استان لرستان، دکتر سیاح فر رئیس مرکز تحقیقات لرستان و مهندس حسن پور معاون مرکز ادامه یافت.
در این جلسه دکتر صحرایی رئیس بخش علوم دامی مرکز تحقیقات استان اردبیل در مورد قابلیت استفاده از بقایای بعد از برداشت سیب زمینی، دکتر افتخاری از مرکز قزوین در مورد کاربرد ویناس در تغذیه دام، دکتر قربانی از مرکز لرستان و دکتر صفایی از موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در مورد کابرد تفاله انار، دکتر فضایلی عضو هیات علمی بخش تغذیه موسسه در مورد تکنیک جدید سیلاژ خوراک کامل مطالبی بیان کردند.
پس از تبادل نظر و همفکری، جمع بندی موارد مطرح شده، مورد تاکید حاضرین قرار گرفت:
تشکیل کمیته فنی، تخصصی مشترک استانی بهبود تغذیه دام و کاربرد ضایعات کشاورزی در تغذیه نشخوارکنندگان به ریاست معاون تولیدات دامی استان و با مشارکت بخش تحقیقات علوم دامی، معاونت ترویج و زراعت استان، ایجاد پایلوت های فرآوری خوراک دام در استان برای تغذیه دام های داشتی و پرواری با اولویت پنج گانه به ترتیب ضایعات تقطیری تفاله انار، کاه کلزا، کاه برنج، بقایای سیب زمینی به صورت پایلوت های تحقیقی ترویجی، استفاده بهینه از این فرآورده های فرعی در قالب تکنیک جدید سیلاژ خوراک کامل و در قالب پایلوت با مشارکت موسسه و مرکز لرستان، استفاده از اعتبارات ترویجی سازمان عشایر استان برای بهبود وضعیت مدیریت خوراک دام و همینطور تلاش در به کارگیری اعتبارات مربوط به ردیف اعتباری فرآورده های کشاورزی و دام سبک معاونت بهبود تولیدات دامی وزرات جهاد کشاورزی.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور