به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: دومین جلسه کمیسیون فنی ثبت منابع دامی کشور با حضور دکتر بازرگان رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی به عنوان رئیس کمیسیون، دکتر اسماعیل خانیان رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و دبیر کمیسیون، دکتر جعفر آقایی رئیس مرکز مدیریت منابع ژنتیکی، دکتر بهروز محمد نظری نماینده مرکز اصلاح نژاد دام کشور، دکتر بنابازی معاون پژوهش فناوری انتقال یافته ها و دکتر جوانروح رئیس بخش تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد موسسه و دیگر اعضای کمیسیون در تاریخ 4 شهریور 1400به شکل وبینار در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور برگزار شد.
در ابتدای جلسه دکتر بازرگان رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، با قدردانی از مسئولین موسسه تحقیقات علوم دامی کشور جهت تشکیل کمیسیون فنی ثبت منابع دامی کشور و اظهار خشنودی از ثبت نژاد زنبور عسل ایرانی برای همکاران در راستای ثبت منابع و حفظ و نگهداری این ثروت های ملی آرزوی موفقیت نمود.
در ادامه دکتر اسماعیل خانیان رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و دبیر کمیسیون با بیان مقدمه ای خاطر نشان کرد: کمیسیون فنی ثبت منابع دامی در راستای شیوه نامه اجرایی ماده 10 قانون نظام جامع دامپروری کشور و به منظور ثبت منابع ژنتیکی دامی بومی و اصلاح شده در سال 1399 در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور تشکیل شد.
ایشان در خصوص ثبت نژادهای بومی با اشاره به ثبت اظهاری و ثبت احرازی یادآور شد: درثبت اظهاری متقاضی با ارسال اظهار نامه و ارسال آن دبیرخانه مراحلی را طی کرده و در ثبت احرازی موسسه با همکاری مرکز اصلاح نژاد، پروسه ثبت را انجام می دهد.
به منظور ثبت منابع علوم دامی کشور در مرحله نخست، پروژه های تحقیقاتی پایش و ثبت نژادهای بومی با محوریت موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در مراکز تحقیقاتی استان ها مصوب و اجرا شده است و شناسنامه های ثبت نژادهای بومی با تاکید بر جمعیت تقریبی، محل پراکنش، خصوصیات ظاهری، ابعاد بدن، صفات رشد، الیاف تولید شیر و تولید مثلی تدوین شده است.
در مرحله نهایی با تشکیل کمیسیون فنی ثبت منابع دامی نژادهای بومی ثبت خواهند شد و گواهینامه ثبت احرازی برای هر یک از نژاد های بومی صادر خواهد شد.
وی افزود: در این راستا فرم هایی تدوین می شود و این فرم ها در کمیسیون ثبت منابع دامی مورد بررسی قرار می گیرد و اگر مشکلی داشته باشد توسط مجری برطرف میشود و درنهایت ثبت انجام می گیرد که در این حالت مجری می تواند از امکاناتی که در اختیارش قرار می گیرد استفاده کند.
دکتر اسماعیل خانیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دام های ملی یادآورشد: موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با همکاری مرکز اصلاح نژاد، منابع ملی را ثبت می کنند که این منابع جزء ثبت ژنتیکی کشور محسوب می شوند و دراین راستا امتیاز خاصی به افراد تعلق نمی گیرد.
در این جلسه درخواست ثبت ملی چهار نژاد بومی ایران از سوی مجریان آنها، شامل بزکرکی رائینی دکتر نجمه کارگر از مرکز تحقیقات استان کرمان، بز عدنی مجری دکتر سید ابو طالب صادقی از مرکز تحقیقات بوشهر، بز مرخز مجری دکتر حمیدرضا بهمنی از مرکز تحقیقات استان کردستان و بز نجدی حمیدرضا ایزدنیا از مرکز تحقیقات خوزستان مورد بحث وبررسی قرار گرفت.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور