به منظور ترویج پروار بره با کنسانتره بالا، روز انتقال یافته ای با حضور دکتر پاپی عضو هیات علمی بخش مدیریت پرورش، مهندس توکلی مسئول ترویج موسسه تحقیقات علوم دامی، نمایندگان ترویج شهرستان نظرآباد و کشاورزان و دامداران این شهرستان در تاریخ 1 آذر ماه جاری در واحد پرورش گوسفند یکی از بهره برداران در روستای قشلاق شهرستان نظرآّباد برگزار شد.
در این جلسه دکتر پاپی درخصوص روشهای مختلف پرواربندی برهها مانند پرواربندی برههای شیرخوار، پرواربندی در مراتع و پرواربندی با استفاده از جیرههای حاوی سطوح بالای کنسانتره در جایگاه بسته، به بیان نکاتی پرداخت.
ایشان افزود: علوفهها به دلیل داشتن ماهیت فیبری و میزان انرژی و پروتئین ناکافی برای رشد برههای پرواری، نمیتوانند مواد مغذی مورد نیاز این دامها را به شکل کامل تأمین نمایند. همچنین میزان رشد مطلوب برههای پرواری با جیرههایی مرکب از نسبت مناسب علوفه به کنسانتره به دست میآید.
وی یادآورشد: میزان علوفه تولیدی کشور به اندازهای نیست که بتواند نیاز تمامی دامهای کشور را برطرف کند و بر اساس واحد انرژی، علوفه در پرواربندی یکی از گرانترین مواد خوراکی میباشد. از سوی دیگر وارد نمودن علوفه از خارج کشور، به دلیل حجیم بودن و افزایش هزینۀ حمل و نقل، از نظر اقتصادی بهصرفه نمیباشد.
حداکثر استفاده از انرژی و پروتئین غلات در پرواربندی بره، کوتاه کردن طول دورۀ پرواربندی، بهبود عملکرد پروار (رشد و ضریب تبدیل خوراک) در واحدهای پرواربندی بره کشور، بهبود راندمان لاشه بره های پرواری، بهبود بازده اقتصادی واحدهای پرواربندی بره در کشور و کاهش فشار بر مراتع با پرواربندی بره ها در جایگاه بسته از مزایای استفاده از کنسانتره بالا در جیره بره های پرواری بود که دکتر پاپی به آنها اشاره کرد.
در پایان نیز به پرسش های شرکت کنندگان پاسخ داده شد.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور