به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: روز انتقال یافته های تحقیقاتی با عنوان” استفاده از ضایعات بوجاری گندم در جیره جوجه های گوشتی با حضور، دکتر حسینی، دکتر علیزاده و مهندس توکلی از موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، خانم مهندس پورعوض و مهندس رستمانی از اداره ترویج استان البرز در تاریخ13 مرداد ماه 1400 در محوطه موسسه برگزار شد.
مجری این یافته تحقیقاتی، دکتر امیرحسین علیزاده قمصری عضو هیات علمی بخش تغذیه موسسه تحقیقات علوم دامی کشور ضمن بیان بیان مطلبی افزود: در صنعت طيور گوشتی برای تأمین انرژی و پروتئین به طور عمده از ذرت و کنجاله سویا استفاده می شود. با توجه به اینکه عمده تولید این دو ماده خوراکی در قاره آمریکا است، بسياری کشورها از جمله اروپا به دنبال جایگزینی دانه های غلات دیگر به جای ذرت و کاهش مصرف کنجاله سویا هستند.
وی خاطر نشان کرد: از آنجا که کشور ما در منطقه ای قرار گرفته که عمده کشورهای همسایه ما تولید کننده گندم و محصولات جانبی آن و حتی برخی اقلام قابل جایگزینی با کنجاله سویا هستند، تلاش در جهت جایگزینی علمی و اقتصادی این محصولات با توجه به امکان تهاتر کالایی امری ضروری است. ایشان یادآور شد: ضایعات بوجاری گندم یکی از این جایگزین ها است که در فرآیند آسیاب گندم حدود 8 تا 12 درصد از این محصول به دست می آید که در صنعت تغذیه دام و طيور کاربرد دارد.
دکتر علیزاده یادآور شد: نتایج پژوهش ها نشان داده که استفاده از ضایعات بوجاری گندم در جیره جوجه های گوشتی تا سطح 45 درصد اثر منفی بر عملکرد پرندگان نداشته است. در پژوهش انجام گرفته در مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور نیز استفاده از این محصول در جیره های 5 تا 28 روزگی تا سطح 25 درصد و از سن 28 روزگی به بعد تا سطح 5/37 درصد کل جیره اثر منفی بر عملکرد جوجه های گوشتی نشان نداد.
گفتنی است : این رویداد به شکل وبیناری در اپلیکیشن تاک برگزار شد و از شبکه برکت استودیو کشاورز استان البرز پخش شد.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور