نخستین رویداد استارت آپ دامپروری دانش بنیان و تحول آفرین توسط مرکز رشد واحدهای فناور علوم دامی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: این رویداد با حضور رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و معاونین ایشان، مدیر امور پژوهشی، رئیس سازمان نظام مهندسی استان البرز، معاون پارک علم و فناوری، نماینده دفتر امور فناوری سازمان تات و شماری از اعضای هیات علمی و نمایندگان شرکت های دانش بنیان مستقر در موسسه و علاقه مندان این حوزه در تاریخ 24 بهمن ماه 1401 در سالن آمفی تئاتر آزمایشگاه موسسه تحقیقات علوم دامی کشور برگزار شد.
در این مراسم دکتر عباسی معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته های موسسه ضمن سخنانی با اشاره به وضعیت خاص صنعت دامپروری کشور افزود: این صنعت در پرورش دام از منابع ژنتیکی روز دنیا استفاده می کند، مانند صنعت گاو شیری که در آن از برترین اسپرم های دنیا استفاده می شود.
ایشان یادآور شد: در صنعت پرورش گوسفند، در سیستم سنتی هنوز نتوانسته ایم علم و دانش را کاربردی کنیم و دانش موجود درکتاب ها هنوز در این حوزه به شکل کاربردی در نیامده است. یکی از وظایف ما انجام این امر مهم است که علم و دانش را در مسیر عملی برای دامدار قرار دهیم.
دکتر عباسی افزود: مرکز رشد موسسه تحقیقات علوم دامی کشور که شرکت های دانش بنیان را درون خود جای داده در راستای عملی کردن تئوری های علمی صنعت پرورش گوسفند و بز کشور می باشد که گامی است در مسیر امنیت غذایی کشور.
معاون پژوهشی موسسه یادآور شد: اگر دستاوردهای شرکت های دانش بنیان در عرصه کاربردی و عملی صنعت دام کشور موثر واقع شود، به اهداف خود دست یافته ایم.
وی خاطر نشان کرد: در ایده یابی و ارائه مطلب باید بسیار سنجیده فکر و عمل شود و تمامی جوانب سنجیده شود تا از میان پژوهش های انجام شده، ایده های نو برگزیده شود و پس از گذر از مراحل مورد نیاز در مرکز رشد فعالیت کند و به بازدهی در مرحله تولید و بازدهی در صنعت برسد.
در ادامه این برنامه آقای امین فلاح مدیر مرکز رشد واحدهای فناور علوم دامی موسسه به ارائه تاریخچه ایی از مرکز رشد موسسه پرداخت و در خصوص شرکت های مستقر در مرکز رشد توضیحاتی ارائه داد و افزود: مرکز رشد مانند یک ارگانیسم زنده است، ایده ها وارد مرکز رشد می شود و پرورش داده می شود و سپس وارد چرخه صنعت می شود.
وی خاطر نشان کرد: نتایج پژوهش های اعضای هیات علمی نباید آرشیو شود بلکه باید وارد صنعت شده و مشکلی از کشور را حل نماید.
در ادامه این رویداد استارت آپی خانم دکتر ایمانیان معاون پارک علم و فناوری کشاورزی در خصوص این مجموعه توضیحاتی ارائه داد و افزود: پارک علم و فناوری کشاورزی در مساحت 120 هکتار در موسسه آموزش عالی امام خمینی (ره) راه اندازی شده که شمار زیادی از مراکز رشد در این مجموعه آغاز به کار نموده اند.
ایشان “برند سازی، تجاری سازی و بین المللی سازی در سطح کشور و منطقه را از شعارهای پارک علم و فناوری نام برد و افزود: از برنامه های ما این است که ابتدا نشان تجاری را برای واحدهای فناور داشته باشیم و سپس این نشان تجاری بتواند در سطح منطقه و بین المللی مطرح شود.
وی در بخشی از سخنان خود از عضویت دائمی رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در هیات امنای این پارک خبر داد.
دکتر ایمانیان در ادامه یادآور شد: مزرعه های نوآور در وزارت جهاد کشاورزی مانند وزارت علوم نیست و باید الگوهای خاص خود را داشته باشد، برای نمونه جهت افزایش نفوذ علم و دانش در حوزه ترویج، این بخش را فعال نموده ایم. همچنین در حوزه تجاری سازی نیز وارد کار شده ایم و در پارک علم و فناوری تلاش شده مزرعه های نوآوری شامل دام، طیور و آبزیان فعال شود.
در ادامه این برنامه مهندس قادری از دفتر فناوری سازمان تات گزارشی ارائه داد و افزود: توسعه علم و فناوری در سازمان تحقیقات سه وظیفه را دنبال می کند: توسعه انتقال فناوری (وظیفه تجاری سازی)، ارزیابی و پایش امور فناوری (آماده سازی و برنامه ریزی برای پایش فناوری ) و گروه رشد شرکت های دانش بنیان.
ایشان خاطر نشان کرد: در بخش رویدادهایی که با مدیریت دفتر فناوری انجام میشود بازدهی خوبی داشتیم.
در ادامه دکتر حسنا حاجاتی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات آذربایجان شرقی درخصوص تولید مکمل طبیعی محرک ایمنی وبهبود دهنده کیفیت گوشت جوجه گوشتی آرین مطالبی بیان کرد، سپس دکتر مهدی بهرامی یکدانگی عضو هیات علمی بخش تحقیقات تغذیه موسسه در مورد تولید مکمل پروتئین عبوری تنظیم شده براساس اسیدهای آمینه ضروری (اپیرومکس) به بیان مطالبی پرداخت.
همچنین آقای داود میر محمدی از بخش خصوصی پیرامون تولید خوراک کامل و آماده دام سخنانی بیان کرد.
در این رویداد استارت آپی دکتر عبداله حسینی استاد بخش تحقیقات تغذیه موسسه درخصوص تجربیات وفراز و فرود شرکت دانش بنیان سروش سبز البرز مطالبی را بیان کرد و همچنین دکتر هدا جواهری عضو هیات علمی بخش مدیریت پرورش درخصوص تجربیات و فراز و فرود شرکت دانش بنیان آرین فناوران فاریاب به بیان نکاتی پرداخت.
در پایان دکتر مهاجر رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشوراز شرکت کنندگان تقدیر و تشکر کرد و در خصوص موارد مطرح شد در برنامه استارت آپ سخنانی را بیان کرد. ایشان در جهت بهبود این برنامه ها پیشنهادات و توصیه هایی را ارائه نمود.
این رویداد با بیان پرسش ها از سوی شرکت کنندگان و ارائه پاسخ های لازم از سوی دست اندرکاران به کار خود پایان داد.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور