به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: سخنرانی علمی “کاربرد اینترنت اشیاء در صنعت دام و طیور” با شرکت فعالان و متخصصین و علاقمندان این حوزه در تاریخ 9 اسفند 1399 به شکل وبینار در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور برگزار شد.
سخنران این جلسه دکتر صابر جلوخانی نیارکی عضو هیات علمی و رئیس اداره روابط عمومی و اموربین الملل موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، ضمن سخنانی اظهار داشت: اصطلاح اینترنت اشیاء نخستین بار توسط کوین اشتون که از پیشگامان فناوری به شمار میرود معرفی شد. اینترنت اشیاء یک مدل فناورانه جدید در مورد توانایی دستگاه های متصل به هم به منظور حس کردن و جمع آوری داده هاست که با استفاده از امکانات اینترنت به اشتراک گذاشته می شوند تا بتوان آنها را برای دستیابی به اهداف مشترک مورد پردازش و استفاده قرار داد.
ایشان افزود: در سال های اخیر، پیاده سازی روش های مختلف فناوری در جهت حرکت به سمت کشاورزی هوشمند رواج پیدا کرده است. در اتحادیه اروپا، چنین ابتکاراتی توسط مجلس اروپا مورد حمایت قرار گرفته است. بر اساس گزارش های موجود: راه کارهای فنی برای کشاورزی پایدار در اتحادیه اروپا و افزایش نوآوری و توسعه اقتصادی در مدیریت آینده مزارع اروپا، کاملاً مشخص است که آینده مدیریت کشاورزی بر اساس فناوری های مبتنی بر هوشمندسازی پیش خواهد رفت.
دکتر جلوخانی در بخش دیگری از سخنان خود به اصول کلی فناوری اینترنت اشیاء اشاره کرد و افزود: در مرحله نخست، نیازهای ما تعیین می کند از چه سیستم سخت افزاری و نرم افزاری و از کدام شیوه جهت پیاده سازی سیستم استفاده کنیم. بنابراین ابتدا باید کاربرد این فناوری را برای خودمان مشخص کنیم. در فاز دوم دیوایس ها یا تجهیزات و امکاناتی را که لازم است برای هدف تعیین شده استفاده کنیم انتخاب میکنیم. در فاز بعدی از برخی روش ها و پروتکل هایی که برای پیاده سازی سیستم های مبتنی بر اینترنت اشیاء وجود دارد، استفاده می شود و ارتباط بین دستگاهی ایجاد می گردد. تمام این شرایط مهیا شده تا داده ها برداشت شود و در پایگاه داده یا سرور ذخیره گردد. ذخیره سازی داده ها یکی از ضروریات پلت فرم می باشد.
ایشان خاطر نشان کرد: مهمترین بخش و میوه پیاده سازی فناوری اینترنت اشیاء، تحلیل داده ها و ارایه اطلاعات ارزشمند برای کاربردهای تعریف شده در فاز نخست می باشد.
وی در ادامه به کاربرد فناوری اینترت اشیاء اشاره کرد و افزود: اینترنت اشیاء کاربردهای مختلفی در حوزه های شهری، ساختمانی و سایر زمینه ها دارد. کاربرد اینترنت اشیاء در حوزه کشاورزی نیز بسیار گسترده است، مثلاً مدیریت مصرف آب به صورت آبیاری هوشمند، مدیریت خاک، کنترل آفات گیاهی و گلخانه های هوشمند.
دکتر جلوخانی در ادامه به استفاده از اینترنت اشیاء در دامداری ها اشاره کرد و یادآور شد: ما با چالش های گوناگونی در صنعت گاو شیری روبرو هستیم. چند مورد از این چالش ها شامل هزینه های کارگری بالا که با مدیریت بهینه به طور محسوسی کاهش خواهد یافت، میزان خطای بالا در تشخیص ها و انجام کارهای روزمره در دامداری ها، تشخیص بیماری ها و هزینه های درمانی بالا، عدم تشخیص دقیق و به موقع فحلی، استرس گرمایی و سرقت دام ها می باشد. در راستای حل این موارد می توان از فناوری اینترنت اشیاء بهره جست.
در پایان جلسه فایل ارایه سخنرانی در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت. گفتنی است که فایل ضبط شده سخنرانی در سایت موسسه بارگذاری شده است.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور