نشست تخصصی به منظور بررسی و تحلیل وضعیت فعلی، مشکلات و چالشها و همچنین پیشنهاد راهکارهای بهبود در حوزه گوشت قرمز در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، نشست تخصصی در مورد وضعیت گوشت قرمز کشور با حضور معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافتهها، معاون امور دام استان البرز، اساتید دانشگاه، پژوهشگران و شماری از مسئولین و اعضای هیات علمی در تاریخ 2 بهمن ماه جاری در سالن جلسات موسسه به شکل حضوری و وبیناری برگزار شد.
در ابتدای نشست نادر اسدزاده، معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافتهها، برگزاری نشست با نخبگان، ذینفعان و بهرهبرداران توسط بخشهای تحقیقاتی موسسه را در خصوص چالشها و مسائل مرتبط با بخش تخصصی را جزو سیاستهای پژوهشی موسسه اعلام کردند. او همچنین از روسای بخشهای دیگر خواست که در حوزه تخصصی بخش متبوع خود نشستهای مشابهی برگزار کنند. هدف اصلی از برگزاری این نشستها، تبادل نظر و بحث در مورد مسائل تخصصی بخش مربوطه است.
در نهایت، پیشنهادات کارشناسی نشست حاضر میتواند بهعنوان مبنایی برای تدوین و اجرای سیاستها و برنامههای آینده در حوزه گوشت قرمز و دامداری در کشور مورد استفاده قرار گیرد.
در ادامه جلسه فرهاد میرزایی پژوهشگر مروج ارشد بخش تحقیقات مدیریت پرورش و دبیر این نشست، ضمن بیان مطالبی در خصوص دامپروری کشور و دلایلی مبنی بر اینکه دامداری، آینده بهتری را برای بشر رقم خواهد زد توضیحاتی ارایه نمودند و همچنین به موضوع کنفرانس جهانی برگزار شده توسط سازمان فائو در سپتامبر 2023 و نقش دامپروری در ارایه مسیرهای نوآورانه برای تولید موثرتر موادغذایی ایمن و در دسترس با منبع حیوانی همراه با کاهش ردپای زیست محیطی و چگونگی حمایت از تولید کنندگان دام در مقیاس کوچک برای بهبود معیشت و درآمد آنها از طریق خدمات و سیاستهای فراگیر نکاتی را متذکر شدند.
علی خوانینزاده، عضو هیات علمی دانشگاه اردکان، در ادامه نشست به بررسی و تحلیل وضعیت گوشت قرمز در کشور و نقش مراتع در تأمین گوشت قرمز. میزان گوشت قرمز مورد نیاز سالانه کشور، پایش وضعیت دام سبک و سنگین کشور، سطح مراتع کشور و ظرفیت دامی، تغییرات جمعیتی و جمعیت روستایی و تأثیر بر جمعیت دام و وضعیت عشایر و دامهای عشایری در مراتع اشاره کردند.
مجید خالداری، عضو هیات علمی دانشگاه لرستان، در ادامه نشست به چالشها و مشکلات دامپروری و دامداران کشور پرداخت:
تغییرات اقلیمی و خشکسالی بیسابقه در سنوات گذشته باعث بروز بحران گوشت شد. برخی از تصمیماتی که دولت اتخاذ کرد شامل آزادسازی صادرات گوشت، خرید گوشت از دامداران و انجماد آن برای مصرف زمستان، ارائه یارانه و نهاده به دامداران نتوانستند به طور کامل از مشکلات گوشت قرمز در کشور جلوگیری کنند و این امر باعث شد که تعدادی از دامداران سنتی از ریل تولید خارج شوند.
مجید خالداری، عضو هیات علمی دانشگاه لرستان، با اشاره به مشکلات دامداران سنتی و تهدید ورشکستگی و از دست دادن شغلشان، از مسئولین خواست تا با اجرای درست و به موقع قوانین و راهکارها از دامداران سنتی کشور حمایت کنند.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور