نشست بین المللی ثبت اسب کاسپین به منظور بررسی وضعیت اسب های کاسپین ایران و مراحل ثبت بین المللی آنها با دعوت موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و با حضور جمعی از مدیران و اعضای انجمن حفاظت از اسب کاسپین، انجمن بین المللی اسب کاسپین، مرکز تحقیقات کشاورزی گیلان و پردیس دانشگاه یزد به صورت وبینار در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور برگزار شد.
سخنرانان این اجلاس از کشورهای ایران، آمریکا، کانادا و بلژیک بودند که ضمن بررسی وضعیت موجود اسب های کاسپین ایران و یادآوری خطر انقراض این نژاد ارزشمند در ایران، بر لزوم ثبت ملی و بین المللی گله های باقیمانده تاکید کردند.
دکتر اسماعیل خانیان رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور ضمن عرض خیر مقدم به بیان نکاتی درباره هویت بخشی و صدور شناسنامه برای اسب ها در کشور پرداختند. ایشان در خصوص مراحل صدور شناسنامه بیان داشتند که صدور شناسنامه فرایندی است که به صورت سامانه ای انجام می شود و تا به حال حدود 6000 اسب در کشور شناسنامه دار شده اند که در این بین حدود 150 شناسنامه نیز برای اسب های کاسپین صادر شده است.
رئیس انجمن بین المللی اسب کاسپین در سخنانی که بخشی از آنرا به فارسی بیان کرد ضمن تاکید بر جایگاه بالای ایران به عنوان منشأ نژاد، بر حمایت انجمن بین المللی از فعالیت های انجمن حفاظت از اسب کاسپین به ویژه همکاری این انجمن با بخش دولتی در جهت ثبت اسبهای ایران تاکید کرد.
برگزاری دوره های آموزشی برای تولیدکنندگان و علاقه مندان، کاهش هزینه های میکروچیپ و تست دی ان ای، ترویج داغ سرد به جای داغ گرم، حمایت موثرتر بخش دولتی از فعالیت های داوطلبانه و غیرانتفاعی اعضای انجمن، تدوین تبارنامه ملی اسب کاسپین، اجرای دقیق مقرارت ملی و بین المللی در ثبت و برگزاری جشنواره و رویدادهای مرتبط به منظور جلب توجه عمومی به این نژاد، از جمله راهکارها و برنامه های پیشنهادی حضار بود.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور