کاروان های سراسری محققان معین دراستان البرزبا حضور متخصصین و کارشناسان موسسه تحقیقات علوم دامی کشور درشهرستان های استان البرز برگزار شد
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور،به منظور نشر گسترده دانش و نوآوری ، توسعه فعالیت های دانش بنیان و پاسخگویی به مسائل و مشکلات دانشی بهره برداران درتاریخ 17 بهمن ماه سال جاری نخستین کاروان سراسری محققان معین ” در شهرستان نظرآباد برگزار گردید.
این کاروان ترویجی با حضور فرهاد میرزایی محقق دام سبک از موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و محققین و کارشناسانی از موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر، موسسه تحقیقات فنی مهندسی کشاورزی ، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ، برگزارشد.
درشهرستان ساوجبلاغ استان البرز نیز نخستین کاروان سراسری محققان معین با حضورپیروزشاکری عضو هیئت علمی و محقق دام سبک و سنگین از موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و اعضای هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر ، معاون فنی، روسای ادارات تخصصی ، کارشناسان شهرستان ، مروجین پهنه و کشاورزان و دامداران شهرستان برگزار گردید.
درهمین راستا نخستین کاروان ترویجی با حضور امیرحسین علیزاده قمصری عضو هیات علمی و محقق تغذیه طیور از موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و کارشناسانی ازموسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، معاون فنی،روسای ادارات تخصصی ، کارشناسان ستاد و شهرستان ، مروجین پهنه ، مرغداران و تولیدکنندگان گیاهان دارویی درشهرکرج برگزار گردید.
مهمترین مواردی که دراین نشست ها مطرح شد، بحران کمبود آب ، مسئله تامین سوخت ادوات ،به روز نبودن اغلب ادوات کشاورزی از جمله کمباین های برداشت که با ریزش بالا موجب کاهش عملکرد محصول می گردند ، بذرهای نامرغوب که به رغم دارا بودن مهر “بذور گواهی شده” روی کیسه، سرشار از بذور علف هرز و یا خاک و..می باشند.
همچنین قیمت بالای سموم کشاورزی و عدم اطمینان به تاثیر سموم روی آفات و بیماریهای گیاهی که افزون بر بالا بردن هزینه تولید ،منجر به سم پاشی های متعدد روی محصولات می گردد، عدم استفاده از جیره بالانس شده در دامداریهای سبک ، چگونگی رعایت بهداشت در محیط پرورش دام سبک، حذف دانش بومی که می تواند نقش کمک کننده ای در جهت تکمیل دانش مدرن داشته باشد و عدم توسعه ناپایدار دامداریهای دام سنگین که منجر به نیاز بالا به ورود خوراک های وارداتی می گردد،از دیگر موارد مطرح شده بود
همچنین عدم وجود زیرساخت های لازم برای توصیه های موسسات تحقیقاتی در سطح مزارع و
وجود گپ نظارت موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در کنار ناظر ثبت و کنترل گواهی بذر، که منجر به کاهش عدم مرغوبیت بذور مورد استفاده کشاورزان می گردد،ازدیگر نکاتی بود که مطرح گردید.
پیشنهادهای ارائه شده،دراین برنامه ها، کشت کینوا و استفاده از علوفه آن که به صورت چهارفصل هم قابل برداشت می باشد.
ترکیب علوفه ذرت و کینوا درصد بالایی از پروتئین مورد نیاز دام را برطرف می نماید و سیلاژ بسیار خوبی خواهد بود. کشت سورگوم علوفه ای که تا ۶ چین هم قابل استفاده دام خواهد بود.
گفتنی است ،در این برنامه ها مسائل ،مشکلات دیدگاههای مخاطبین مطرح و راهکارها و توصیه ها و جدیدترین یافته های تحقیقاتی توسط محققین ارائه و مقرر گردید با برنامه ریزی و برگزاری نشست ها و هم اندیشی های بیشتر و تبادل و تسهیم دانش موجبات هم افزایی و پیشرانی در توسعه کشاورزی و دامداری دانش بنیان فراهم گردد.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور