کارگاه آموزشی “تغذیه پاییزه زنبورعسل ” با استقبال و شرکت فعال زنبورداران پیشرو استان البرز درموسسه تحقیقات علوم دامی کشور برگزارشد.
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کارگاه آموزشی ” تغذیه پاییزه زنبورعسل” با سخنرانی دکتر تاج آبادی رئیس بخش تحقیقات زنبورعسل موسسه و با شرکت بیش از 60 تن از زنبورداران پیشرو استان البرز درتاریخ 31 مرداد ماه جاری درسالن جلسات موسسه برگزار شد.
این کارگاه آموزشی با همکاری موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان جهاد کشاورزی و سازمان بسیج جامعه کشاورزی استان البرز برگزار گردید.
دراین جلسه دکتر تاج آبادی با بیان مطالبی درخصوص تغذیه زنبور عسل یادآورشد ، زنبوران عسل معمولا در فصول مناسب سال نسبت به جمع آوری شهد و گرده اقدام و پس از فرآوری، آنها را برای زمان های نامناسب مانند نبود گرده و شهد در طبیعت ،ذخیره سازی می نمایند تا بتوانند به رشد و زندگی خود ادامه دهند.
وی یادآورشد، با توجه به دست درازی انسان به اندوخته زنبوران، ناملایمات آب و هوایی، گرم شدن کره زمین ، فقر مناطق استقرار کلنی ها از منابع شهد و گرده، سوء مدیریت ، کشاورزی صنعتی ، شخم زدن مراتع شیب دار، سم پاشی های بی رویه و پرخطر محصولات کشاورزی و باغی و افزایش تعداد کلنی های زنبورعسل، پرورش زنبورعسل با مشکلات فراوان روبرو شده است.
رئیس بخش زنبور عسل موسسه افزود: با توجه به پیشرفت علم تغذیه، ارتقای دانش کارشناسان و زنبورداران، روشن تر شدن احتیاجات غذایی زنبورعسل، برای حفظ این موجود با ارزش ،جهت فعالیت بهتر و تولید بیشتر محصول در فصول مناسب سال، باید منابع مورد نیاز زنبور مورد توجه قرار گیرد و در صورت کمبود تامین گردد.
پژوهشگر مروج ارشد زنبورعسل موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در ادامه این کارگاه آموزشی درخصوص منابع مورد نیاز زنبورها مانند ،كربوهيدرات ها، پروتئين ها ،اسیدهای آمینه ،چربي ها ويتامين ها، آب ومواد معدني توضیحات کاملی بیان کردو به پرسش ها و ابهامات شرکت کنندگان پاسخ گفت.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور