به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: روز مزرعه کشت مخلوط گیاهان علوفه ای با شرکت بیش از 150 تن از مدیران، محققین، کارشناسان، مروجین و بهره برداران در تاریخ 11 اردیبهشت ماه 1401 در استان مازندران ایستگاه ملی گاودشت برگزار شد.
در این آیین آخرین یافتههای تحقیقاتی کشت گیاهان علوفهای، تغذیه، مبارزه با آفات، بیماریها و علفهای هرز به شرکت کنندگان ارائه شد.
در این روز کارگاه های آموزشی برگزار شد که متخصصین موسسه و ایستگاه ملی گاودشت آخرین دسـتاوردها و تجربیات پژوهشـی و اجرایی در خصوص شیوه هـاي کـاشت، داشت و برداشت، چگونگی تهیه سـیلو و خشک کردن علوفه، خوراك دام کامل و ارزش غـذایی و چگونگی اسـتفاده از کشت مخلوط را برای شرکت کنندگان تشـریح نمودند.
دکتر فضایلی عضو هیات علمی بخش تحقیقات تغذیه موسسه: در خصوص اهمیت و ضرورت کاشت علوفه های مخلوط در شرایط آب و هوایی کشور، نقش آن در تأمین علوفه مورد نیاز کشور، اهمیت این نوع علوفه در تغذیه دام، ارزش غذایی علوفه ترکیبات مغذی آن مطالبی بیان کرد.
دکتر نادر پاپی عضو هیات علمی بخش مدیریت پرورش در خصوص روش های فرآوری خوراک دام از جمله سیلاژ خوراک کامل با استفاده از علوفه های مخلوط، مزایای این نوع خوراک مانند: ماندگاری زیاد، راحتی حمل و نقل، عدم نیاز دامدار به جیره نویسی و اثرات آن بر عملکرد دام و بازده اقتصادی واحدهای پرورش دام به ویژه دامداری های کوچک و خرده پا در روستاهای کشور مطالبی بیان کرد.
دکتر ولی زاده کارشناس زراعت ایستگاه گاودشت در خصوص کاشت، داشت و برداشت کشت های مخلوط علوفه، آماده سازی زمین، میزان بذر مورد نیاز، میزان کود و سموم مورد نیاز، عملکرد علوفه تر در هکتار از 25 تا 55 تن، برداشت توسط دستگاه چاپر دارای هد مخصوص که از جمله دستگاه های وارداتی است، صحبت کرد و مهندس نیکبختی کارشناس پرورش دام ایستگاه گاودشت: در خصوص روش های تهیه سیلاژ خوراک کامل و ماشین های بسته بندی کننده این نوع خوراک، مزایای به کارگیری آن در تغذیه دام مطالبی بیان کرد.
در ادامه چگونگی تهیه سیلاژ و بسته بندي نیمه صنعتی و نیز چگونگی مصرف سیلو خوراك کامل بر پایه سـیلوي کشت مخلوط، مورد بازدید شرکت کنندگان قرار گرفت.
در پایان مزارع کشت انبوه و مزرعه نمایشی انواع گیاهان علوفه ای زمستانه مورد بازدید مدیران و کارشناسان و بهره برداران قرار گرفت.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور