به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور نشست مشترک روسای موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، معاونت امور دام، مرکز اصلاح نژاد دام کشور با حضور مهندس حسین دماوندی نژاد معاون وزیر در امور دام، دکتر مختار مهاجر رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، دکتر عباس اکبری شریف رئیس مرکز اصلاح نژاد دام کشور در تاریخ ۱۷ فروردین سال ۱۴۰۱ در سالن گفتگوی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور برگزار شد.
در این جلسه مدیران کل معاونت امور دام، روسای بخش های علوم دامی موسسه و نمایندگانی از مرکز اصلاح نژاد دام کشور حضور داشتند.
در این نشست مهندس دماوندی نژاد با اشاره به پیشینه و قدمت موسسه تحقیقات علوم دامی کشور یادآور شد، این موسسه قدمت دیرینهای در مسائل تکنیکال و پژوهشی در وزارت فلاحت، وزارت کشاورزی و در نهایت وزارت جهاد کشاورزی دارد.
ایشان یادآور شد، نگاه و انتظاری که از موسسه داریم و ظرفیتی که موسسه دارد باید در مدل هم افزایی عملیاتی قرار بگیرد تا بتوانیم از ظرفیت های موجود نیاز بخش و نیاز کشور و رونقبخشی کشور را شاهد باشیم.
ایشان یادآور شد، تاکنون واقعیت رضایت بخشی از ارتباط بین موسسه و امور دام را شاهد نبودیم و این ارتباط به صورت منسجم نبوده معاونت امور دام راه خود را رفته موسسه نیز راه خود را و در جهت اعتلای بخش، این همکاری کمتر صورت گرفته است.
معاون وزیر در امور دام یادآور شد نگاه وزیر جهاد کشاورزی به سازمان تات ایجاد تحول در پژوهش و ترویج می باشد. نگاه وزیر نگاه اجرایی با پشتوانهای علمی می باشد، سیر و فعالیت ترویج تاکنون مورد غفلت قرار گرفته ارتباط با دامداران و بهره برداران از طریق ترویج و آموزش امکانپذیر است چراغ معاونت در بخش ترویج خاموش بوده و کمتر برای استفاده هدایت می شده.
مهندس دماوندی نژاد در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد، یکی از مواردی که مورد توجه ماست ظرفیتهای موجود در موسسه می باشد.
وی در مورد معاونت امور دام یادآور شد، از معاونت هایی است که به شدت انرژی خوار است بحث های مربوط به مرغ، تخم مرغ، گوشت، تامین نهاده ها، پاسخ گویی به جامعه بزرگ توليد کنندگان بخشی از کارهای این معاونت است.
ایشان افزود، تراز در صنعت طیور، تراز در صنعت گاو شیری که در هر دوی اینها دارای تراز جهانی هستیم .
سیاست گذاری برای این ثروت ملی در دست سیاست گذاران و برنامه ریزان دولتی می باشد.
وی تصریح کرد، فاصله معناداری بین ما و این سرمایه ملی به وجود آمده است.باید گفت، افرادی که بدون حمایت های دولتی این سرمایه ملی را سرپا نگه داشتند بسیار عاقل و قوی بودند.
مهندس دماوندی نژاد تصریح کرد، بنده با سیاست های مقطعی گذرا و اقتضایی مخالف هستم در برنامه باید رویکرد های ما مشخص شود در ثروت ملی در زیر بخش دام و طیور جدا از اینکه نیاز ۸۵میلیون نفر را تامین می کند، تا عمق ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلومتری کشورهای پیرامون ما از تولیدات ما استفاده می کنند و ارزان بودن و اینکه این کشورها زیرساختی برای تولید ندارند موجب این استفاده شده است.
در حوزه دام سبک ،دام سنگین، شیلات شرایطی وجود دارد که هر قدر مانع شوید این کالاها به مناطق دیگر نیز قاچاق میشود.
ایشان یادآور شد، با تغییر سیاستها و رویکردها بزرگترین ریسک و چالش متوجه معاونت امور دام می باشد. ظرف سه سال گذشته که ارز ترجیحی رایج شد شامل کالاهایی مانند دارو، گندم و جو، ذرت، کنجاله سویا می شد که سه کالا مربوط به معاونت امور دام میباشد.
معاونت امور دام باید آماده باشد برای چالشی سخت و سنگین.
دماوندی نژاد تاکید کرد، یکی از بحث برانگیزترین و عمیق ترین چالش ها و تبدیل ارز ۴هزار و۲۰۰تومانی به ارز ۲۵ هزار تومانی میباشد که چالشی بسیار بزرگ برای ماست در کنار آن موضوعات زیر را هم داریم، تغییر حقوق و دستمزد، تغییر نرخ آب و برق و گاز، تغییر نرخ جهانی نهاده.
این نهاده تاکنون ۴۵ درصد افزایش نرخ با ارز ترجیحی داشته هر چه جلوتر میرویم باید نگاه ققنوس وار داشته باشیم باید تولید و تولید کننده را در مسیر هدایت کنیم و شرایط کنونی ما با تمام چالشها شرایط بهتری است ولی قانع کننده نیست در این چالش و فرم بهبود راندمان ها در مبحث تغذیه مهمترین موضوع می باشد.
ایشان افزود: یک کیلو دان حدود ۱۷ هزار تومان تمام میشود هزینه و درآمد برای تولید کننده باید در حالت تعادل قرار بگیرد.
ایشان افزود: ظرفیتهای حاکمیتی بر میگردد به وزارتخانه، معاونت امور دام و موسسه هر چه جلوتر میرویم منابع به لحاظ نیروی انسانی نیز کمتر می شود ولی باید کارایی ما بالاتر برود و دقت عمل و هوشیاری با توجه به کمبود نیرو ها باید بیشتر شود هدف این است که اگر نرخ هم افزایی تبدیل نشود حتماً بازنده خواهیم بود. اصلیترین پشتوانه های انسانی شما هستید بنابر تغییرات و اتفاقات پیش روی باید آماده باشیم تا باهم فکری و هم افزایی به نتایج درست دست یابیم.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود به کشور همسایه ترکیه اشاره کرد و در مورد بافت فرهنگی و اجتماعی آن یادآور شد، که این بافت شبیه ایران می باشد و این در حالی است که کشور ترکیه در سال با بیش از ۱۰ میلیون توریست درآمد کلانی دارد و در مواردی مانند جوجه، تخم مرغ نطفه دار پیوسته نیاز به این کشور داریم. ترکیه در سال ۱۱ میلیون صادرات خوراک دارد و نیاز کشورهای عراق، سوریه، اردن، افغانستان، گرجستان و حتی نیاز لبنی آنها را نیز تامین می کند در حالی که ما ۲۵ میلیون تن ظرفیت خوراک دام در کشور داریم که ۱۱ میلیون از آن استفاده می شود.
معاون امور دام در وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد، ۶۶ میلیون راس دام در کشور داریم که مدل بسیار خوبی برای ایجاد ثروت است که گاه تیغه ای می شود برای دولتیها،۴۲ هزار راس صادر شد که برای ما مشکلات فراوان ایجاد گردید چه کسی باید برای این مشکلات راهکار ارائه دهد؟
این دام سبک است که تعیین کننده گوشت قرمز در کشور می باشد آیا همکاران ما در اصلاح نژاد معاونت امور دام و موسسه تحقیقات علوم دامی کشور توانستند در راستای حل این مشکلات ایده و راه حل ارائه دهند؟
معاون امور دام یادآور شد از دکتر مهاجر انتظار بالایی داریم زیرا ایشان پیشینه عملیاتی و اجرایی در فضای اجرا دارند و کلان نگر هستند و کارهای کلان درخشانی انجام داده اند، ایشان دارای رکورد های بی نظیر در سازمان جهاد استان گلستان می باشند و امیدوار هستیم این رکورد بسیار خوب را در موسسه نیز به جا بگذارند.
در ادامه جلسه مهندس دماوندی نژاد در خصوص لاین مرغ آرین نکاتی را بیان کرد و افزود، امروز معاونت امور دام مجری تثبیت لاین آرین است دو قائم مقام دارد پشتیبانی امور دام و موسسه تحقیقات علوم دامی کشور.
حکم تحقیق و توسعه یا R&D آرین به موسسه تحقیقات علوم دامی کشور تعلق گرفت.
نام جدید آن طرح تثبیت و احیای سویه آرین نامیده شد.
آرین باید سرفصل دانش بنیان ها باشد.
ایشان درخصوص شش ماهه دوم سال ۱۴۰۰ که معاونت امور دام مسئولیت را به عهده گرفته تصریح کرد، بالای ۲۰ درصد در صنعت طیور رشد کردهایم و بالای ۵۰ درصد در جوجه های گوشتی رشد داشتهایم.
در ادامه جلسه دکتر مختار مهاجر رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور ضمن تقدیر و تشکر از مهندس دماوندی نژاد به خاطر اعتماد به موسسه یاد آور شد، امیدوار هستیم تیم موسسه نیز با حمایت وزارتخانه بتوانند در این راه موفق باشد.
ایشان درخصوص لاین مرغ آرین نکاتی را یادآور شد و افزود تشکیل یک تیم و ستاد که در معاونت و موسسه در وزارتخانه که بتوانیم ارزیابی مشترک در بخش تحقیقات و اجرا داشته باشیم و بتوانیم کنترل کار را به شکل مشخص پی گیری کنیم، ضروری است.
ایشان افزود، مدیریت فعال و با انگیزه لاین می تواند موجب هماهنگی شود همچنین چگونگی ارتباط کاری موجب انگیزه خواهد شد زیرا کار بسیار سنگین است.
وی تاکید کرد، چگونگی آرایش کار بهتر است در ستاد انجام شود.
دکتر مهاجر خاطرنشان کرد، نوع کار تحقیق و توسعه R &D به گونهای است که باید بررسی های علمی و میدانی صورت گیرد.
در این جلسه هر یک از شرکتکنندگان نظرات و پیشنهادات خود را در مورد مباحث مطرح شده بیان کردند.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور