رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، طی مصاحبه زنده تلفنی با رادیو اقتصاد، از جدیدترین دستاوردهای محققان در عرصه خوراک دام، پرده برداشت.
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، حسن خمیس آبادی، در مصاحبه زنده رادیویی، در ارتباط با وجود ظرفیت جایگزینی خوراک دام وارداتی با تکیه بر توانمندی های داخلی با اشاره به پتانسیل عظیمی که در حوزه دامپروری در کشور وجود دارد، گفت: برای تولید جایگزین خوراک دام وارداتی با تکیه بر توانمندی های داخلی، اقدامات بسیاری توسط محققان علوم دامی انجام گرفته که دانش فنی آنها در دسترس است.
وی، افزود: از آنجا که سالانه 15 میلیون تن ضایعات و پسماندهای کشاورزی در کشور تولید می شود، محققان با پژوهش هایی که انجام داده اند، توانسته اند از طریق فرآوری این ضایعات، آنها را وارد جیره دام کنند و از این جهت، می تواند جایگزینی برای نهاده هایی مانند ذرت و سویا باشد.
خمیس آبادی، ادامه داد: استفاده از سیلاژ خوراک کامل دام و استفاده از ضایعات مرکبات برای تهیه درصدی از جیره، از دیگر مواردی است که دانش فنی آن توسط محققان تولید شده است.
خمیس آبادی، با بیان اینکه سالانه بیش از 120 هزار تن پر در کشور تولید می شود، عنوان کرد: استفاده از پودر پر در تغذیه دام، یکی دیگر از مواردی است که محققان موسسه پروژه های مختلفی در ارتباط با آن انجام داده اند.
وی، معتقد است: هر کیلو پر فرآوری شده می تواند جایگزین 1.5 کیلوگرم سویا باشد. بنابراین از آنجا که به واردات سویا وابسته هستیم، این جایگزینی می تواند معادل 80 هزار تن از واردات سالانه این نهاده جلوگیری کرده و در نتیجه در خروج ارز از کشور صرفه جویی می شود. ضمن اینکه پودر پر، حاوی 75 تا 80 درصد پروتئین قابل هضم است.
استفاده از پودر سم فرآوری شده که تا 6 درصد قابلیت جایگزینی در خوراک دام را دارد، استفاده از برگ چغندر علوفه ای و قصیل جو از دیگر مواردی بود که خمیس آبادی درباره وجود ظرفیت جایگزینی خوراک دام وارداتی با تکیه بر توانمندی های داخلی به آنها اشاره کرد.