به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: به دنبال بررسی و ارزیابی عملکرد سالیانه بخش های تحقیقاتی موسسه، جلسه ارزیابی بخش تحقیقات زنبور عسل با حضور دکتر اسماعیل خانیان رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، دکتر طهماسبی رئیس بخش زنبورعسل، دکتر جوانروح رئیس بخش ژنتیک، دکتر شاکری مدیر امور پژوهشی و اعضای هیات علمی و محققین این بخش در تاریخ 21 دی ماه 1399 در سالن گفتگوی موسسه برگزار شد.
در مورد پیشینه این بخش باید یادآور شد: بخش تحقيقات زنبورعسل در سال 1348 تأسيس و فعاليت هاي اصلي آن از سال 1358 شكل گرفت. عمده فعاليت های تحقيقاتي اين بخش در زمينه ژنتيك و اصلاح نژاد زنبورعسل، شناسايي گياهان شهدزا و گرده زاي مناطق مختلف و تعيين پتانسيل توليدي آنها، آفات و شكارچيان زنبورعسل، شناخت زمان در پرورش زنبورعسل، تغذيه زنبورعسل، فرآورده هاي زنبورعسل، مديريت پرورش زنبورعسل، اهميت گرده افشاني زنبورعسل در توسعه كمي و كيفي محصولات كشاورزي، مسائل اقتصادی و اجتماعی صنعت زنبورداری، فن آوری های نوین قابل استفاده در صنعت زنبورداری و حفظ محيط زيست بوده است.
بخش پژوهش هاي زنبورعسل افزون بر فعاليت هاي تحقيقاتي، به آموزش كارشناسان در زمينه هاي ژنتيك و اصلاح نژاد، پرورش ملكه زنبورعسل، فرآورده هاي زنبورعسل و تلقيح مصنوعي ملكه زنبورعسل نيز مبادرت نموده و تاكنون ده سمينار و کنگره پژوهشي ملی و بین المللی زنبورعسل در کشور را از سال1372 تا سال 1399 برگزار نموده است.
در جلسه ارزیابی بخش تحقیقات زنبورعسل، دکتر طهماسبی رئوس برنامه ها و عملکرد این بخش را در سال 1399 تشریح کرد.
ایشان طرح کلان، طرح و پروژه های در دست اجرای بخش را 29 عنوان نام برد، ثبت ملکه اصلاح شده نژاد ایرانی سویه آرام را نمونه ایی از ثبت اختراع یاد کرد و قرارداد پژوهشی، قرارداد انتقال فناوری و کار تیمی با استان ها را از دیگر فعالیت های این بخش در سال جاری برشمرد.
رئیس بخش زنبورعسل موسسه، طرح های در دست اجرای این بخش را، یک طرح کلان، 4 طرح و 23 پروژه و یک طرح تحقیقی ترویجی نام برد.
وی توسعه دانش فني، بومي سازي و بهبود عملكرد و رفتار کلنیهای زنبورعسل كشور با استفاده از ملكه هاي اصلاح شده زنبورعسل ايراني را عنوان طرح کلان اصلاح نژاد زنبورعسل کشور نام برد و در این خصوص توضیحاتی ارائه داد.
در ادامه جلسه، ایشان در مورد قرارداد تمدید طرح کلان با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و قرارداد با صندوق حمایت از پژوهشگران به بیان نکاتی پرداخت.
فعالیت های ترویجی بخش زنبورعسل از دیگر مواردی بود که به آن پرداخته شد، دوره های ترویجی برگزار شده، طرح تحقیقی ترویجی، مقاله علمی ترویجی، محققین معین، پژوهشگر مروج ارشد و برنامه های تلویزیونی از جمله این موارد ترویجی بود که در جلسه به آنها اشاره گردید.
دکتر طهماسبی برگزاری روز جهانی زنبورعسل به شکل وبینار و با همکاری تعدادی از ارگان ها و سازمان های دولتی و خصوصی از جمله انجمن زنبورعسل ایران، معاونت بهبود تولیدات دامی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، موسسه واکسن و سرم سازی رازی، سفارت اسلوونی، اتحادیه زنبورداران ایران زمین و کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار زنبورعسل برای کل کشور را از دیگر اقدامات انجام شده در سال جاری نام برد.
ایشان ملکه ها و بریدرهای توزیع شده را از دیگر فعالیت های بخش برشمرد و در ادامه به فعالیت های انتشاراتی، مقالات علمی پژوهشی، مقالات علمی ترویجی و سخنرانی های چاپ شده اشاره کرد و در مورد کتاب “ریخت شناسی و تشریح زنبورعسل” که مراحل ویرایش ادبی را طی می کند و کتاب “پرورش ملکه زنبورعسل” که به چاپ سوم رسیده است نکاتی را یادآور شد.
دکتر طهماسبی میزان عسل تولید شده را 700 کیلوگرم و فروش ملکه را 229 عدد نام برد.
در ادامه جلسه هر یک از اعضای هیات علمی و محققین بخش به توضیح عملکرد خویش در طول سال جاری پرداختند.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور