به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: کارگاه آموزشی کیفیت سنجی و گریدبندی کیفی عسل با همکاری موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، انجمن زنبورعسل ایران، بنیاد ملی ارتقای بهره وری و مهارت صنعت زنبورداری کشور، صندوق حمایت از صنعت زنبورداری کشور، سازمان یونیدو و با شرکت پژوهشگران، دانشجویان و زنبورداران در تاریخ 23 شهریور ماه 1401 در سالن آمفی تئاتر آزمایشگاه موسسه برگزار شد.
مدرس این کارگاه آموزشی مهندس محمد رفاهی مسئول پایگاه خبری زنبورعسل ایران بود که مباحث کاربردی و مفیدی را برای شرکت کنندگان مطرح کرد.
ایشان ضمن سخنان خود با اشاره به تنوع اقلیمی ایران گفت: از 13 اقلیم جهانی، ایران دارای 11 اقلیم متنوع است. در ایران 9 هزار نوع پوشش گیاهی وجود دارد و به همین دلیل ایران دارای بیشترین تنوع عسل در دنیا است. بیش از 50 نوع عسل شاخص و منحصر به فرد در سرزمین ما وجود دارد.
وی در ادامه به تعریف عسل از نظر استانداردها پرداخت و افزود: ایران یکی از قطب های زنبورداری و مهد پرورش زنبورعسل است ولی جایگاه ایران در بازار جهانی به رغم پتانسیل بالا، متاسفانه پایین است و عسل ایران در دنیا ناشناخته است و مدیریت در این خصوص عملکردی ضعیف داشته است.
ایشان آموزش با کیفیت زنبورداران را در افزایش کیفیت عسل موثر دانست و افزود: رنگ عسل نژادهای ایرانی معمولاً تیره است و عسل طبیعی دارای دو ویژگی است: محصول زنبورعسل و منشأ آن شهد و گرده است.
مهندس رفاهی در بخش دیگری از سخنان خود به انواع تقلب ها در این زمینه پرداخت و افزود: عسل پس از شیر و روغن زیتون سومین محصول پر تقلب در دنیاست.
وی حرارت دادن، اضافه کردن اسانس، اضافه کردن شکر، برداشت عسل نارس و کاهش رطوبت با دستگاه و تغذیه مصنوعی زنبورها را از انواع تقلب های عسل در دنیا نام برد.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور