به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: جلسه شورای هماهنگی امور پژوهشی و فناوری سازمان تحقیقات با حضور دکتر جوادی معاون پژوهش و فناوری سازمان، دکتر بناءبازی معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته ها موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و معاونین امور پژوهشی و فناوری موسسه های تحقیقاتی در تاریخ ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ به صورت وبینار در سالن اندیشه سازمان برگزار شد.
در این جلسه دکتر بناءبازی معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته های موسسه در خصوص راه اندازی کارخانه نوآوری “اکو دام تک” توضیحات کاملی بیان کرد.
ایشان ضمن سخنانی اظهار داشت، سر آغاز ایده زیستبوم نوآوری و فناوری علوم دامی با بازدید دکتر ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در تاریخ ۱۲ تیرماه ۱۳۹۹ آغاز شد.
هنگامی که ایشان امکانات موسسه را مشاهده کرد، پیشنهاد ایجاد یک زیست بوم را ارائه داد زیرا امکانات کامل یک زیستبوم در حوزه علوم دامی در موسسه فراهم بود. در این زمینه دکتر ستاری قول هر گونه همکاری لازم را به موسسه داد.
دکتر بناءبازی با اشاره به امکانات موسسه تحقیقات علوم دامی خاطرنشان کرد، موسسه دارای ۱۴۲ هکتار مساحت و ۴۶ هزار متر فضای مسقف می باشد. همچنین در ۲۵ استان کشور دارای بخشهای علوم دامی میباشد که از پتانسیل نیروی انسانی این استانها نیز می توان به شکل مطلوبی بهره برد.
وی افزود، زیستبوم در موسسه وجود داشت ولی نیاز به بازتعریف داشت. ما از جمله موسسه هایی بودیم که در بحث فناوری عقب مانده بودیم و صرفاً روی بحث های تحقیقاتی و پژوهشی متمرکز شده بودیم.
معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته ها یادآور شد، تمام اجزایی که برای نوآوری و فناوری برای زیست بوم نیاز بود در موسسه موجود بود به جز کارخانه نوآوری که ساختار مشخصی دارد و در معاونت علمی و فناوری تعریف خاص خودش را دارد.
ایشان یاد آور شد، ایده کارخانه نوآوری پس از بازدید دکتر ستاری مطرح شد و نام “اکو دام تک” برای آن انتخاب شد. اکوسیستم، تکنولوژی و دام در این نام گنجانده شده است.
در توافقی که با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شد، قرار شد ۲ هزار متر از فضاهای مسقف موسسه را در اختیار معاونت قرار دهیم.
همچنین بودجه ۱۵ میلیارد تومانی را نیز معاونت به عهده گرفت. به این شکل که معاونت علمی و فناوری از ما خواست که درهای موسسه را به روی ایده های جدید باز کنیم، دیدگاه دکتر ستاری این بود اگر موسسه در حوزه فناوری کار کند و درهایش را به روی ایدههای جدید بگشاید و اجازه دهد که صاحبان ایده از ساختارهای موجود موسسه استفاده کنند، معاونت علمی و فناوری نیز حمایت مالی ساختاری و قانونی از این موضوع خواهد کرد که افراد بتوانند از این امکانات استفاده کنند و اگر افراد موفق شدند، که موسسه می تواند سهم خود را بگیرد و درآمد به دست آورد و اگر موفق نشدند این ریسک را معاونت می پذیرد و خسارت آن را پرداخت خواهد کرد.
دکتر بناءبازی خاطرنشان کرد، این موضوع با شعار “تحقق امنیت غذایی دانش بنیان” مطرح شد و “اکو دام تک” پانزدهمین کارخانه نوآوری کشور و نخستین کارخانه نوآوری در حوزه دام و کشاورزی می باشد.
وی افزود، این کارخانه در حوزههای زیر فعالیت خواهد کرد:
نوآوری در تولید و فرآوری خوراک دام، نوآوری در تولید مواد ژنی و دامی، نوآوری در تولیدمثل دام، نوآوری در محصولات زنبور عسل، نوآوری در فرآوری محصولات دامی و همچنین انجام امور تحقیق و توسعه مرغ لاین آرین.
وی هدف ایجاد این کارخانه را ورود موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با ۹ دهه فعالیت تحقیقاتی به عرصه نوآوری و فناوری و همچنین همکاری موثر با بخش خصوصی عنوان کرد.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور