به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: با حضور دکتر ستاری، معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری، دکتر آقامحمدی، مشاور اقتصادی رهبر معظم انقلاب، دکتر بازرگان، معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) و دکتر ماکنعلی، رئیس سازمان دامپزشکی کشور؛ مراسم رونمایی از محصولات فناورانه حوزه امنیت غذایی که توسط ۸ شرکت خصوصی و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری (ستاد توسعه زیستفناوری) تولید شده است، انجام شد.
این مراسم در نمایشگاه بین المللی تهران در تاریخ 12 تیر ماه 1400 انجام شد و حضور دو شرکت آرین فناوران فاریاب و سروش سبز البرز مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور علوم دامی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در بین ۸ شرکت موجب افتخار است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این مراسم، با اشاره به اینکه ایران در زمینه زیستفناوری انسانی کشوری صاحب برند است، گفت: ما شرکتهای داروسازی بزرگی در ایران داریم و در زمینه زیستفناوری انسانی توسعه یافتهایم. اما در حوزه زبستفناوری دام، طیور و آبزیان و گیاهی هنوز راه نرفته زیاد است.
دکتر ستاری افزود: البته در ۲ سال اخیر اتفاقات خوبی در زمینه تولید محصولات زیستی دامی، طیور و آبزیان در کشور رخ داده که نتیجه فعالیت فناوران و متخصصان داخلی است.
رییس ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه بیشترین ضربه کشور از تحریم ها در صنایعی مشهود است که تعداد شرکت های دانش بنیان کم است، گفت: ایران با کمک شرکت های دانش بنیان و خلاق می تواند از پس تحریم ها برآید. یکی از صنایعی که با تحریم ها دست به گریبان است صنعت کشاورزی و حوزه امنیت غذایی است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره به اینکه ورود بخش خصوصی به این حوزه ها ضروری است، ادامه داد: همه این کارها با همافزایی و همکاری نهادهای ذیربط امکانپذیر شده است و باید از توان همه بخش ها برای توسعه فناوری در کشور بهره ببریم. مثلا وزارت جهاد کشاورزی به شبکه گستردهای از مراکز تحقیقات حوزه کشاورزی دسترسی دارد که باید از ظرفیت این شبکه ها استفاده کنیم. باید هر کدام از این مراکز تحقیقاتی یک پارک فناوری شوند تا خروجی پژوهش ها اثرگذار باشد.
وی افزود: باید دولت از مجری پژوهش به مشاور پژوهش تبدیل شود. مادامی که تحقیقات به بخش دولتی سپرده شود نتیجهای نخواهیم گرفت و تولید محصول نتیجه سرمایهگذاری بخش خصوصی است. ایران از نظر امنیت غذایی بیشترین وابستگی را دارد و تنها راه برون رفت از آن، ورود فناوری و دانش است.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور