به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: جلسه شورای پژوهشی با حضور دکتر مهاجر رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، دکتر عباسی معاون پژوهش فناوری و انتقال یافته ها، روسای بخش های تحقیقاتی و شماری از مدیران در تاریخ 25 مردادماه 1401 در سالن جلسات موسسه برگزار شد.
در این جلسه دکتر مهاجر ضمن سخنانی اظهار داشت: یکی از مسائل مهم که باید به آن توجه شود ارتباط موسسه با بخش خصوصی می باشد همچنین برونداد پروژه ها باید در راستای اثربخشی اهداف موسسه باشد.
وی خطاب به روسای بخش ها گفت: ارزیابی من از شما، میزان ارتباط با بخش خصوصی، جوامع علمی و تشکل ها می باشد ارتباط ماهانه با مجامع علمی و بخش های خصوصی از اولویت ها است همچنین ارتباط موثر و مداوم با بخش های تحقیقاتی استان ها از دیگر موضوعات مهم و مورد توجه می باشد.
ایشان ضمن تاکید بر برنامه محوری یادآور شد: برای بخش طیور در زمینه اصلاح نژاد و تغذیه برنامه 5 ساله تدوین شده است بخش های دیگر نیز با الگو برداری از لاین مرغ آرین این برنامه 5 ساله را تدوین کنند.
دکتر مهاجر ضمن اشاره به انجام کارها براساس سلسله مراتب اداری، ارتباط بین بخشی را یکی از مهم ترین پارامترهای ارزیابی هیئت علمی و محققین عنوان کرد.
ایشان در بخشی دیگر از سخنان خود یادآور شد: همه ما محقق هستیم و کار پژوهشی انجام می دهیم مرحله دوم این است، کار تحقیقاتی به یک ایده تبدیل شود و در نهایت این ایده مشکلی از جامعه را حل کند، همچنین طرح های تحقیقاتی باید بروندادی داشته باشد که قابلیت عملیاتی شدن را داشته باشد.
یکی از مسیرهایی که موجب اثرگذاری و افزایش تولید می شود بهره گیری از توان مرکز رشد و شرکت های دانش بنیان مستقر در موسسه می باشد.
در ادامه جلسه مهندس امین فلاح مدیر مرکز رشد موسسه گزارشی از عملکرد و برنامه های این مرکز را ارائه داد و افزود: مرکز رشد دارای 24 هسته واحد فناور یا شرکت دانش بنیان در زمینه علوم دامی می باشد.
راه اندازی مطالعات امکان سنجی، مشخصات مرکز رشد، نمودار جذب و رشد واحدهای مستقر، حمایت های مرکز رشد، ارزیابی جلسات و هم فکری از دیگر مواردی بود که وی به آنها اشاره کرد.
پیشنهاد تشکیل اتاق فکر صادرات از سوی مدیر مرکز رشد از جمله مواردی بود که مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و در خصوص آن نظرات متفاوتی ارائه شد.
در ادامه دو تن از مدیران شرکت های دانش بنیان در خصوص فعالیت ها و ایده های خود سخنانی بیان کردند.
در این جلسه دکتر حدیث متشفی عضو هیات علمی بخش بیوتکنولوژی و نماینده موسسه در ستاد نانو وزارت جهاد کشاورزی گزارشی از برنامه کمیته راهبردی فناوری نانو ارائه کرد.
ایشان با اشاره به پیشینه این کمیته یادآور شد: نخستین کمیته فناوری نانو در وزارت جهاد کشاورزی در سال 1383 آغاز به کار کرد، با توجه به اهمیت رسوخ نانوتکنولوژی در بخش کشاورزی در سال 1400 کمیته راهبردی نانو فناوری در وزارتخانه تشکیل شد. اعضای کمیته در استان ها هستند و ریاست کمیته ها به رئیس جهاد کشاورزی استان ها داده شده، جلسات با همکاری و مدیریت مرکز آموزش امام خمینی(ره) برگزار می شود و با کارگروه های تخصصی مشغول کار هستند.
وی در ادامه به ماموریت کمیته فناوری نانو در وزاتخانه اشاره کرد و سپس به تشریح فعالیت های امور دام و طیور در سند نانو پرداخت.
دکتر متشفی در بخش دیگر به برگزاری کارگاه آموزشی نانو اشاره کرد و به بیان دستاوردهای موسسه در حوزه فناوری های نانو پرداخت.
ایشان ضمن بیان کاربردهای متنوع نانوفناوری در علوم دامی، به معرفی پژوهش ها و دستاوردهای همکاران موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در تولید مکمل گیاهی نانویی ویژه طیور، نانو پد جاذب رطوبت و آنتی باکتریال با کاربرد استفاده در بسته بندی مواد غذایی به ویژه گوشت مرغ، رقیق کننده نانویی انجماد اسپرم گوسفند، بز و خروس و همچنین ایده نانو حسگر جهت آنالیز سریع میزان مایکوتوکسین ها در خوراک و محصولات دامی پرداخت.
نماینده موسسه در ستاد نانو وزارت جهاد کشاورزی، کارهای انجام شده در حوزه نانو در موسسه را با کیفیت بالایی ارزیابی کرد و افزود: با توانمندی هایی که در موسسه وجود دارد انتظار می رود همکاران در این خصوص مگاپروژه هایی ارائه دهند.
در ادامه جلسه درخصوص موارد مطرح شده بحث و گفتگو هایی انجام شد.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور