به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: جلسه شورای پژوهشی موسسه با حضور دکتر مهاجر رئیس موسسه، دکتر عباسی معاون پژوهشی، مهندس کرمی معاون برنامه ریزی و پشتیبانی، روسای بخش های تحقیقاتی و شماری از مدیران در تاریخ 5 اردیبهشت 1401 در سالن گفتگوی موسسه برگزار شد.
در این جلسه در خصوص نامه ابلاغی رئیس سازمان تحقیقات در راستای راهبردهای تحقق منویات مقام رهبری، شعار سال و رویکردهای ابلاغی وزیر جهاد کشاورزی بحث و تبادل اندیشه شد.
در این جلسه دکتر مهاجر رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور ضمن سخنانی اظهار داشت: نیاز بخش تولید به یافته های شما احساس می شود، یافته ها نباید در کتابخانه ها محبوس شوند در این حالت بخش بدون بهره خواهد ماند و مشکلات حل نخواهد شد.
ایشان ضمن قدردانی از زحمات همکاران بخش تغذیه و دکتر آقاشاهی رئیس این بخش یادآور شد: موسسه در بحث خوراک دام و طیور کار خود را انجام داده و اتهامی که زده می شد که موسسه در این زمینه راکد عمل کرده خنثی شد.
ایشان در ادامه افزود: این اثر بخشی باید در جامعه تولید و بهره بردار نمود یابد تا راه برای فعالیت های تاثیر گذار باز شود.
دکتر مهاجر با اشاره به تغییر شیوه مدیریتی در خصوص طرح های تحقیقاتی یادآور شد: آیا کار محقق فقط نوشتن طرح است؟ ما طرح های خوبی داریم و کارهای مهمی انجام داده ایم ولی برای بهره بردار اصلی تشریح نکرده ایم تا زمانی که این شیوه را تغییر ندهیم به نتیجه نخواهیم رسید.
ایشان افزود: گام نخست طرح است گام دوم هدف گذاری و اثرگذاری و داشتن خروجی، اگر نسخه قابل پذیرش برای مخاطب نداشته باشیم به بن بست خواهیم خورد.
وی یادآور شد: برخی همکاران زبان گویای موسسه نیستند و به صورت انفرادی عمل می کنند ما یک تیم هستیم در ستاد سازمان و در صحنه استان ها باید همه اعضا به عنوان زبان موسسه سخن بگویند. قرار نیست هر شخصی فکر ترفیع و ارتقای خود باشد باید چگونگی اثر بخشی طرح ها و پروژه های موسسه در عرصه تولید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در خصوص ویژگی های شرکت های دانش بنیان با بیان نکاتی یادآور شد: این شرکت ها باید هزینه های مازاد را کاهش دهد، کیفیت را بالا ببرد و مسیر را کوتاهتر نماید. در سازمان تحقیقات قسمتی داریم به نام عرضه محصولات دانش بنیان به بخش خصوصی، ما باید علم و یافته خود را به گونه ای معرفی کنیم که سرمایه گذار بخش خصوصی مشتاق برای سرمایه گذاری باشد.
ایشان افزود : ما باید عملیاتی فکر کنیم و به استان ها نیز ایده بدهیم نیاز هست اثر بخشی خود را در شرایط موجود ارزیابی کنیم متاسفانه شمار زیادی از همکاران خود را آکادمیک محض می دانند، باید از این لاک خارج شویم زیرا چگونگی تعامل با بخش اجرا بسیار مهم است.
دکتر مهاجر در ادامه یادآور شد: وظیفه بخش تحقیقات آینده نگری در خصوص مسائل مربوط به گوشت، مرغ و تخم مرغ می باشد باید در این حوزه پیوسته راهکارهایی برای حل مشکلات داشته باشیم.
در این جلسه دکتر عباسی معاون پژوهش فناوری و انتقال یافته ها ضمن سخنانی اظهار داشت: حضور بخش تحقیقات در عرصه اجرا بسیار مهم است و وزیر جهاد کشاورزی روی این موضوع تاکید فراوان دارد همچنین کارهای پژوهشی متوقف نمی شود اثر بخشی در عرصه تولید افزایش می یابد.
ایشان انتقال علم و دانش به عرصه ترویج و تولید و همچنین حضور در شرکت های دانش بنیان را از نکات قابل توجه برشمرد.
دکتر عباسی در خصوص ارتباط با تشکل ها یادآور شد: با تشکل ها ارتباط نداریم که باید این ارتباط به شکل موثری برقرار شود.
ایشان افزود: در دامپروری سنتی هنوز بسیاری از اصول به کار گرفته نمی شود با ورود به عرصه، این کاستی ها باید برطرف شود می باید یافته های پژوهشی گذشته را بررسی کنیم تا اگر قابلیت ورود به عرصه را دارد، آن را به کار گیریم.
در این جلسه بحث طرح های تحقیقی ترویجی و نگاهی که سازمان دارد، موانعی که سازمان دامپزشکی و سازمان غذا و دارو برای برخی ایده ها و طرح ها ایجاد می کند، دغدغه شفافیت 10 درصد واگذاری ها، چگونگی جذب سرمایه گذار در جشنواره ها، مشکل غیر هیات علمی ها برای ثبت شرکت های دانش بنیان و همچنین وضعیت حمایت از صنعت دامپروری کشور از جمله چالش ها و بحث های مطرح شده از سوی شرکت کنندگان در جلسه بود.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور