به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: جلسه شورای پژوهشی با حضور دکتر مهاجر رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، دکتر عباسی معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته ها، دکتر خمیس آبادی معاون برنامه ریزی و پشتیبانی، روسای بخش های علوم دامی و مدیران موسسه و شماری از محققان و روسای بخش های علوم دامی مراکز تحقیقات استانی (وبیناری) در تاریخ 21آذرماه جاری در سالن جلسات برگزار شد.
در این جلسه دکتر مهاجر ضمن ارائه گزارشی از سفر3 روزه خود به روسیه اظهار داشت: در نخستین روز سفر به همراه دکتر خیام نکوئی رئیس سازمان تحقیقات از دانشگاه کشاورزی تیمیریازوف در شهر مسکو و از مجموعه آزمایشگاه تغذیه، ژنتیک و فیزیولوژی بازدید داشتیم که فضای بسیار مناسبی برای انجام انواع آزمایش ها فراهم بود و نکته جالب توجه این بود که رشته تخصصی رئیس و معاون پژوهشی و دیگر مسئولین این دانشگاه دامپروری بود.
ایشان با اشاره به امضای تفاهم نامه همکاری بین دکتر خیام نکویی و رئیس این دانشگاه به فراهم بودن زمینه برای گذراندن دوره های دکترا، پسا دکترا و فرصت های مطالعاتی برای همکاران و استفاده از این فرصت تاکید کرد.
ایشان در مورد بازدید از موسسه تحقیقات دامپروی مسکو که در روز دوم سفر انجام شد خاطرنشان کرد:
در این موسسه در زمینه ژنتیک و تغذیه دام و تولیدمثل و تولیدات دامی کارهای پژوهشی انجام می شد از آزمایشگاه جنین شناسی، ژنتیک، تولیدمثل، شیر و تغذیه بازدید شد و هریک از مسئولین آزمایشگاه ها توضیحات کاملی ارائه دادند و به پرسش هایی در زمینه اصلاح نژاد، تولیدمثل و تولید و انتقال جنین پاسخ دادند.
بیشترین کار انجام شده در این موسسه تحقیقاتی درخصوص اصلاح نژاد دام به منظور مقاوم سازی در برابر سرمای بیش از حد بوده و تلاقی گری های ایجاد شده نشان از مقاوم شدن گله های تولیدی به سرمای منفی 50 درجه بود.
وی یادآورشد: دراین موسسه روی افزایش تولیدات رومانف کار می کنند. همچنین برای ازدیاد شیر و گوشت استفاده از تلاقی گری های بین هلشتاین و سیمنتال را انتخاب کرده و در راستای همین موضوع گله های 50 درصدی را به وجود آورده بودند که در آزمایشگاه شیر کیفیت شیر را آزمایش کردند. 6 هزار نمونه شیر در این آزمایشگاه مورد بررسی قرار میگرفت و در مانیتور کامپیوتر دانشگاه اثرات تلاقی گری بین این دو نژاد در افزایش چربی و پروتئین شیر نمایان بود که مورد رضایت محققین بخش تولید قرار گرفته بود.
ایشان افزود: در این موسسه که زیر نظر وزارت علوم بود جذب دانشجوی فوق لیسانس و دکتری هم انجام می گرفت. 14 دانشجوی دکترا و 12 دانشجوی ارشد در این موسسه مشغول تحصیل بودند.
دکتر مهاجر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تعامل با این دانشگاه، از همکاران درخواست کرد این فرصت همکاری را از دست ندهند زیرا بهترین فرصت برای برطرف کردن مشکلات دامپروری کشور فراهم است و اعتبارات و هزینه ها در روسیه از صندوق حمایت روسیه و در ایران از سوی سازمان تحقیقات و زیست فناوری ریاست جمهوری تامین می شود.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور تاکید کرد: اگر همکاران طرح یا پروژه ایی در این حوزه ها داشته باشند، زمینه همکاری فراهم است و برای موضوعات دامپروری وزیر جهاد کشاورزی حمایت های لازم را انجام می دهد.
همچنین در موسسه علوم دامی، موسسه ژنتیک و دانشکده کشاورزی قرار است تفاهم نامه و یا قراردادی به امضا برسد برای همکاری های بیشتربین دو کشور.
دکتر مهاجر یادآورشد: در کنار کارهای تحقیقاتی مربوط به دام، آزمایشگاه اصلاح نژاد ماهی های خاویاری ایجاد شده بود که برای اصلاح نژاد و دورگ های بین ماهیان خاویاری برای کاهش سن بلوغ انجام می دادند. محققان این حوزه درحال پرورش دادن یک نژاد اوزون برون دریای خزر و یک نژاد ماهی خاویاری سیبری بودند.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور خاطر نشان کرد: تا دو هفته دیگر طرح هایی که همکاران پیشنهاد داده اند بررسی می شود که چند طرح تصویب و زمینه های همکاری فراهم گردد و همکاران از این فرصت استثنایی برای ارائه طرح ها و پروژه ها استفاده کنند.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور