بر پایهی پژوهشهای انجام شده، محصول جدیدی از بقاياي فرآيند توليد پودر ماهي و پسماندهای کشاورزی برای مصرف دام و طیور در مقیاس پایلوت ساخته شد.
دکتر امیررضا شویکلو رییس بخش فرآوری محصولات دامی موسسه و مجری مسوول طرح ،در مورد اهمیت این محصول اظهار داشت: پساب کارخانجات تولید پودر ماهی که “استیک واتر ” نامیده می شود و حجم آن حدود 50 درصد وزن اولیهی ماهی است، حاوی مقادیر قابل توجهی پروتئین (11%)، چربی (28%) و دیگر مواد مغذی مانند کلسیم و فسفر است.
در کشور ما، به دلیل نبود امکانات بازیافت استیکواتر برای برگشت آن به خط تولید پودر ماهی و دفع این ماده، مشکلات زیست محیطی فراوانی در پی دارد.
ساخت محصول خوراک دام از این مادهی ارزشمند و پسماندهای کشاورزی ضمن رفع مشکلات زیست محیطی این واحدها، میتواند پرورش دهندگان دام و طیور را در تامین بخش از خوراک مصرفی یاری دهد.
گفتنی است: ساخت این محصول بر اساس نیاز صنعت بوده و برای ساخت و تجاری سازی آن، قراردادی بین موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، شرکت آبزی پروتئین یاس و شرکت تعاونی فرآیندسازان درنا به امضا رسیده است.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور