رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، در ارتباط با راهکارهای کاهش واردات نهادههای دامی در دانشگاه بیرجند سخنرانی کرد.
به گزارش موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، حسن خمیس آبادی در سخنرانی خود در دانشگاه بیرجند، به بیان راهکارهای کاهش واردات نهادههای دامی و اهمیت خوداتکایی در تأمین مواد غذایی دام ها پرداخت. این سخنرانی در قالب همایشی علمی با حضور کارشناسان، اساتید دانشگاهی و دانشجویان حوزه علوم دامی برگزار شد.
خمیس آبادی، در این مراسم، ضمن اشاره به بحران های اخیر در تأمین نهاده های دامی از منابع خارجی، به اهمیت توسعه روش های داخلی برای تولید این نهاده ها تاکید کرد. وی افزود: با توجه به وابستگی کشور به واردات نهاده های دامی، ضروری است که راهکارهایی برای ارتقای تولید داخلی این محصولات شناسایی و اجرایی شود تا از آسیب های اقتصادی ناشی از تحریم ها و نوسانات بازار جهانی جلوگیری کنیم.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور همچنین به پیشرفت های علمی در زمینه تولید خوراک دام از منابع داخلی، از جمله استفاده از گیاهان جایگزین و ضایعات کشاورزی اشاره کرد وگفت: این روش ها می توانند به طور چشمگیری وابستگی کشور را به واردات کاهش دهند.
وی، بر لزوم همکاری میان دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و صنعت دامپروری برای دستیابی به راهکارهای عملیاتی و پایدار تأکید کرد. وی همچنین افزایش حمایت های دولتی از طرح های پژوهشی و صنعتی در این حوزه را ضروری دانست.
این سخنرانی با استقبال گسترده اعضای هیات علمی، دانشجویان و فعالان صنعت دامپروری مواجه شد و مباحث مطرح شده، بحثهای گسترده ای را در زمینه بهبود وضعیت تأمین نهاده های دامی و کاهش وابستگی به واردات برانگیخت.
نشست با همکاران مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی
سپس رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، در نشستی با همکاران مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان جنوبی، ضمن بررسی آخرین دستاوردها و پیشرفت های تحقیقاتی در حوزه علوم دامی، بر لزوم توسعه همکاری های علمی و تحقیقاتی در راستای بهبود وضعیت تولیدات دامی و بهره وری منابع طبیعی در این استان تأکید کرد.
در این نشست که با حضور علیرضا مقری فریز رئیس مرکز برگزار شد، چالش ها و فرصت های موجود در بخش تحقیقات دامی استان خراسان جنوبی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و به الزام استفاده بهینه از منابع موجود و ارتقای کیفیت تحقیقات علمی در راستای تقویت تولیدات دامی و کشاورزی اشاره شد. خمیس آبادی، همچنین از برنامههای آتی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور برای توسعه تحقیقات در سطح استان ها و ایجاد ارتباط نزدیک تر بین مراکز تحقیقاتی و بهره برداران سخن گفت.
همچنین در این جلسه، به اهمیت آموزش و ارتقای سطح دانش فنی کارشناسان و بهره برداران در زمینه های مختلف کشاورزی و دامی اشاره و پیشنهاداتی برای برگزاری دوره های آموزشی و کارگاه های تخصصی مطرح شد.
این نشست با هدف ارتقای سطح همکاری ها و افزایش تولیدات علمی و عملی در حوزه علوم دامی برگزار شد و اعضای حاضر در آن نیز برای بهبود وضعیت تحقیقاتی و آموزشی استان به تبادل نظر پرداختند.