به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور به نقل از:روابط عمومی مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی ومنابع طبیعی استان بوشهر، روز انتقال یافته تحقیقاتی با عنوان” مقایسه استفاده از رول مقوایی، شلتوک برنج و برگ درخت خرما بهعنوان بستر جوجههای گوشتی” در تاریخ 24 مهر ماه جاری توسط مهندس عبدالمهدی کبیریفرد عضو هیات علمی و محقق معین این مرکز برای کارشناسان، مروجین و مرغداران استان بوشهر برگزار گردید.
ایشان ضمن سخنانی خاطر نشان کرد:مواد بستری غالب مورد استفاده در مرغداریهای گوشتی کشور، رول مقوایی مخصوص بستر است که ویژگیهای یک بستر مناسب را ندارد. یکی از منابعی که میتوان از آن بهعنوان بستر جوجههای گوشتی استفاده کرد، برگ درخت خرما است که در استان بوشهر از حدود 6 میلیون درخت خرما، سالانه حدود 65 هزار تن و در کشور از حدود 34 میلیون درخت خرما، سالانه حدود 450 هزار تن برگ خشک بهدست میآید که هم اکنون استفاده چندانی از این برگها نشده و عدم استفاده از آنها موجب آلودگی زیست محیطی نیز میشود.
وی افزود: استفاده از برگ درخت خرما به عنوان بستر جوجههای گوشتی، موجب افزایش وزن زنده نهایی به میزان 1525 گرم در هر متر مربع از سالن پرورش میشود. این افزایش نسبت به وضعیت موجود (استفاده از رول مقوایی) معادل 10 درصد است. همچنین، از نظر کیفی، با کاهش زخم کف پا و سوختگی سینه در جوجه های پرورشی، موجب بهبود کیفیت لاشه میشود.
مهندس کبیریفردیادآورشد: مزیت دیگر استفاده از برگ درخت خرما نسبت به رول مقوایی، کاهش تلفات به میزان 2 درصدف کاهس ضریب تبدیل به میزان 06/0 واحد و افزایش شاخص تولید به میزان 25 واحد است. کاهش تولید آمونیاک در سالن پرورش، یکی از مزایای دیگر استفاده از برگ خشک درخت خرما بجای رول مقوایی است که با کاهش استفاده از فنها، از یک سوموجب کاهش استهلاک فنها شده و از سوی دیگر، موجب کاهش مصرف برق و سوخت نیز میشود.
ایشان خاطر نشان کرد:بطور کلی با استفاده از برگ درخت خرما به عنوان بستر بجای رول مقوایی در یک سالن 10 هزار قطعهای جوجه گوشتی در یک دوره پرورش، سودی معادل 65 میلیون تومان عاید مرغدار میشود. از نظر اجتماعی نیز، فرصت شغلی جدیدی برای ساکنین مناطق خرماخیز فراهم میگردد تا با جمعآوری ضایعات نخیلات و تحویل آن به کارگاههای تولیدی، درآمد جدیدی برای خانواده خود ایجاد بکنند.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور