به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: سخنرانی دکتر داود کلبهداری در خصوص تجربه فعالیت در شرکت های خارجی با حضور دکتر اسماعیل خانیان رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، دکتر بناءبازی معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته ها و شماری از اعضای هیات علمی و محققین موسسه، دانشگا های سراسر کشور، مراکز استانی و موسسات پژوهشی در تاریخ 2 دی ماه 1399 به شکل وبینار در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور برگزار شد.
داود کلبهداری دارای مدرک کارشناسی از دانشگاه فردوسی مشهد، کارشناسی ارشد ژنتیک از دانشگاه تربیت مدرس و دکترا تخصصی ژنتیک از دانشگاه گوئلف کانادا می باشد و از سال 2008 میلادی تاکنون در شرکت مونسانتو در ایالت آیوا آمریکا به عنوان متخصص ژنتیک آماری مشغول فعالیت می باشد.
ایشان در این سخنرانی و پرسش و پاسخ در زمینه فعالیت های علمی و تجربه های خود در این شرکت مطالبی بیان کرد. فعالیت در زمینه انتخاب ژنومی، تفکیک مدل های ژنومی، تست مدل، پیشبینی فنوتیپ بر اساس ژنوتیپ، جمع آوری داده های ژنوتیپی و فنوتیپی، روند به کارگیری تکنولوژی اصلاح نژاد دام از جمله مطالبی بود که دکتر کلبهداری به آنها اشاره داشت.
ایشان در ادامه به برنامه ها و تعریف پروژه ها در شرکت مونسانتو اشاره کرد و افزود: در ماه های پایانی سال تیم های مختلف که در این شرکت فعالیت میکنند ایده های خود را ارائه می دهند، این ایده ها جمع آوری گردیده و مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. در گروه بالاتر ایده ها جمع بندی گردیده و پروژه ها تعریف می شود و برای هر پروژه بر اساس تخصص فرد، مدیر پروژه معرفی می شود و هریک از این پروژه ها به صورت هفتگی و ماهیانه بررسی شده و کاستی ها و نقاط قوت آن مشخص می شود و به روز می گردد تا زمانی که پروژه به پاسخ برسد.
دکتر کلبهداری در بخش دیگری از سخنان خود به امنیت بالای سیستم های اطلاعاتی در اینگونه شرکت ها اشاره کرد و یادآور شد: در زمینه شجره ها این اطلاعات بسیار محرمانه تلقی می شود، این سیستم ها بسیار هدفمند اداره می شود و دارای نظام ماتریکسی و شبکه سازی می باشد. این شرکت ها دارای سهام در بورس وال استریت نیویورک می باشند.
ایشان یکی از الگوهای موفق اینگونه شرکت ها را رابطه تنگاتنگ با کشاورز آمریکایی عنوان کرد و افزود: اهداف شرکت ما بر اساس نیازهای کشاورز در زمینه تولید بذر و امکانات جداگانه برای هر منطقه طراحی شده است. باید چنین ارتباطی میان مراکز تحقیقاتی و دامدار وکشاورز وجود داشته باشد.
دکتر کلبهداری در خصوص نگهداری و حفظ منابع ژنتیکی ایرانی یادآور شد: گاو شیری هلشتاین ایرانی باید حفاظت شود و همچنین برای دام هایی مانند گاو سیستانی، سرابی و گلپایگانی نیز برنامه ریزی کاربردی انجام شود و داده های آنها حفظ و نگهداری گردد.
در ادامه این جلسه دکتر کلبهداری به پرسش های شرکت کنندگان پاسخ گفت.
لازم به ذکر است که فیلم سخنرانی ایشان در سایت موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در بخش اطلاعیه ها و رویدادها بارگذاری شده است.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور