سمینار فرصتها و چالشهای تغذیه پروتئین در گاوهای شیری با تأکید بر کاهش وابستگی به نهادههای دامی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، مهدی بهرامی یکدانگی عضو هیات بخش تحقیقات تغذیه در جلسه با حضور اعضای هیات علمی موسسه سمیناری تحت عنوان (فرصت ها و چالش های تغذیه پروتئین در گاوهای شیری) ارائه کرد.
در این سمنیار بر نقش و اهمیت پروتئین هم از بعد اقتصادی و هم از بعد کاربردی آن تاکید شد. در این سمنیار به وضعیت فعلی کشور از بعد وابستگی به نهاده های دامی و به ویژه پروتئین اشاره و شاکری به چالش های پیش روی آن که شامل بالا بودن سطح پروتئین جیره ها، عدم تنوع بخشی در نهاده های پروتئینی به سبب اختصاص ارز به نهاده های خاص، پایین بوده راندمان پروتئین در بدن دام پرداخت. همچنین در این گردهمایی در ارتباط با عدم موفقیت در کاهش وابستگی به نهاده های دامی (با وجود تلاش های گسترده) اشاره شد که شامل افزایش مصرف و گرایش مردم به سمت گوشت های ارزان قیمت تر (مانند مرغ) که وابستگی بیشتری (بیش از 90 درصد) به نهاده های وارداتی دارد، تغییر در جمعیت دام بزرگ از بومی و دو رگ به سمت دام هلشتاین (با وابستگی حدود 45 درصد به نهاده های وارداتی) و همچنین عدم ایجاد برای رشد دامداران دام کوچک مانند گوسفند و بز (که حداقل وابستگی، کمتر از 10 درصد، را به نهاده های دامی دارند) بحث و تبادل نظر صورت گرفت. علاوه بر این در این سمینار به مبحث تاثیر تخصیص ارز و تاثیر آن بر مصرف اقلام خاص پروتئین و همچنین واردات منابع کم کیفیت اشاره و راهکارهای هدف دار کردن تخصیص ارز از جمله تخصیص ارز به انتهای زنجیره مصرف، تخصیص نهاده های وارداتی به عملکرد دام (به جای راس دام) و همچنین تخصیص بر اساس تنوع محصولات پروتئینی و اسیدهای آمینه نیز مطرح شد. در پایان جمع بندی از راهکارهای کاهش وابستگی به نهاده های دامی بر اساس پیش بینی محاسباتی در برنامه الگوی کشت ملی ارائه و پس از پایان سیمنار به سوالات حضار پاشخ داده شد.