به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: یازدهمین نشست بین المللی کارگروه ذخایر ژنتیکی دامی برای غذا و کشاورزی سازمان فائو به مدت سه روز از 29 تا 31 اردیبهشت ماه 1400 با شرکت بیش از 100 نماینده از کشورهای مختلف جهان و NGO های مدعو از جمله آپاری، آیکار، آسکاد به شکل مجازی برگزار شد.
دکتر بناءبازی معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته های موسسه در این نشست به عنوان عضو ناظر شرکت داشت.
ایشان در خصوص این اجلاس خاطر نشان کرد: این نشست در دو بخش، صحن عمومی و اتاقهای منطقهای انجام شد و بنده به عنوان هماهنگ کننده ملی ذخایر ژنتیکی دامی کشور و عضو کارگروه منطقه ای خاور نزدیک در آن حضور داشتم.
در این اجلاس سه روزه بیش از 15 ساعت بحث های تخصصی فشرده و حقوقی ادامه داشت و کشورهای آمریکا و کانادا و برزیل و کشورهای اروپایی فعال بودند و بقیه کشورها بیشتر شنونده بودند.
در این اجلاس، سند برنامه اقدام جهانی در زمینه حفاظت از ذخایر ژنتیکی دامی (مصوب 2007) مورد بازنگری قرار گرفت و پیش نویس اسناد راهنماهای مربوط به موضوعات جدیدی همچون “حفاظت در سرما”، “تعیین ویژگی های ژنومی و اطلاعات توالی دیجیتال” و “تاثیر تغییر اقلیم بر ذخایر ژنتیکی” بررسی و تصویب گردید.
همچنین موضوع مهم ” تسهیم منافع حاصل از بهره برداری و اطلاح ژنتیکی توده های بومی و غیر بومی” هم در یک روز کاری کامل مورد بررسی و بازنگری قرار گرفت و کشورهای مختلف تجربیات خود در مورد سیستم های پرورش و اصلاح و نحوه تسهیم منافع حاصل از آنها را ارائه دادند.
ایشان یادآور شد: از جمله تجربه کشور نروژ در زمینه اصلاح نژاد گاو قرمز نروژی و تجریه کشور فرانسه در زمینه اصلاح و پرورش گوسفند مرینو با هدف تولید الیاف طبیعی دامی.
وی افزود: تجربه بسیار جالبی از شرکت در یک اجلاس در بالاترین سطح جهانی و به نمایندگی از کشور ایران برای بنده بود. نمایندگان اصلی و علی البدل منطقه خاور نزدیک به جز ایران و کشور لبنان، حضور کمرنگی داشتند (عراق و امارات غایب بودند. اردن و قطر هم به عنوان اعضای علی البدل اول و دوم هم حضور نداشتند) و عملاً اتاق مجازی خاور نزدیک تشکیل جلسه نداد.
ترجمه هم زمان به شش زبان رسمی مورد تایید سازمان فائو (انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی، روسی، چینی و عربی) به نحو بسیار مطلوبی در سیستم وبیناری فائو بر روی سامانه zoom انجام می شد. ارتباطات خوبی هم با نمایندگان سایر کشورها برقرار شد که می تواند منشأ فعالیت های مشترک با این کشورها قرار گیرد.
ایشان افزود: در طول اجلاس هماهنگی کامل با سفیر و نماینده دائمی ایران در سازمان فائو، دکتر رسول زارع، در موضوعات مختلف و به ویژه انتخابات کارگروه جهانی و اینکه نظر ایران بر روی چه نامزدهایی است، در فضای مجازی واتس اپ وجود داشت و گزارش به ایشان هم ارسال شد. از همکاری و همراهی ایشان که در طول اجلاس از تجربیاتشان بسیار بهره بردم، سپاسگزارم.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور