به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: “روش نوین تولید ژله رویال ” موضوع برنامه تلویزیونی رویش بود که با حضور دکتر ناصر تاج آبادی پژوهشگر مروج ارشد بخش زنبورعسل موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در تاریخ 8 خردادماه 1401 از شبکه آموزش سیما پخش شد.
در این برنامه دکتر تاج آبادی توضیحاتی در خصوص استفاده از “روش نوین تولید ژله رویال برای افزایش بهره وری در صنعت زنبورعسل” ارائه داد و افزود: برای افزایش بهره وری و خروج از تک محصولی در صنعت زنبورعسل نیاز است تا از روش های نوین بهره گیری شود.
ایشان یادآور شد: ژله رویال ماده سفید رنگ شیری، زرد کمرنگ، همراه با درخشندگی است که از غدد هیپو فارینژینال زنبورهای کارگر 3 تا 12 روزه ترشح می گردد و دارای مزه گس و تند در سقف دهان و گلو می باشد و به عنوان غذای لاروها (کارگر، نر، ملکه) تا سن سه روزه گی و غذای ملکه تا پایان عمر می باشد.
وی خاطر نشان کرد: استفاده از این شیوه، تولید ژله رویال را از روش سنتی خارج و باعث افزایش چند برابری تولید ژله رویال می گردد.
پژوهشگر مروج ارشد بخش زنبورعسل موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در خصوص ترکیبات ژله رویال گفت: ژله رويال ترکيبی پيچيده از آب، قند، پروتئين، کلسترول، اسيدهای آمينه و ويتامين ها می باشد که با توجه به تحقیقات مختلف انجام شده کاربردهای زیادی همچون درمان افسردگی، کم خوابی، زخم معده، ناتوانی های جنسی ناشی از سوء تغذیه، آلزایمر، پروستات، ام اس، اضافه وزن (پر اشتهایی)، کم وزنی (کم اشتهایی)، رفع ریزش مو، کاهش درد آرتروز، فشار خون، پوکی استخوان، کم کاری کبد، ترمیم زخم، افزایش سیستم ایمنی بدن، ضد چین و چروک، ضد گرفتگی رگهای بدن و سرماخوردگی دارد.
دکتر تاج آبادی خاطر نشان کرد: تولید ژله رویال تکنیک استخراج ژله اندوخته شده درون غدد ژله ساز زنبورهای کارگر 3 تا 12 روزه می باشد و لازمه تولید آن مدیریت و استفاده از کندوهای پر جمیت (جمعت جوان) یک سری لوازم و ابزار آلات مخصوص تولید ژله رویال می باشد.
وی افزود: توليد ژله را باید زمانی شروع کرد که جمعیت کندو به حداقل 9 قاب رسیده باشد. هر چه جمعیت جوان کندو بیشتر باشد ژله بیشتری توليد خواهد شد.
ایشان در ادامه برنامه در خصوص مراحل کار و ساماندهی مورد نیاز برای تولید ژله رویال، برداشت، بسته بندی و عرضه، چگونگی نگهداری و مصرف، مطالب کاربردی و مفیدی بیان نمود.
گزارش کامل برنامه در لینک زیر قابل مشاهده است.
https://telewebion.com/episode/0x28a1a2d
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور