رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، از صرفه جویی 23 هزار میلیارد تومانی طی دو دهه اخیر در واردات خوراک دام و طیور خبر داد.
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، حسن خمیس آبادی، در برنامه رویش که از شبکه آموزش پخش شد، با اشاره به اینکه بیش از 70 درصد هزینه های تولید در عرصه دامپروری را تامین خوراک مورد نیاز تشکیل می دهد، گفت: تلاش محققان علوم دامی طی 20 سال گذشته موجب شد که بیش از 23 هزار میلیارد تومان از خروج ارز از کشور برای واردات خوراک، صرفه جویی شود.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، با بیان اینکه یکی از مهمترین وظایف موسسه، حفظ امنیت غذایی در تامین پروتئین دامی و افزایش بهره وری در واحدهای تولیدی دام و طیور است، افزود: در همین راستا یکی از دستاوردهای این موسسه، استفاده از ضایعات تولید شده در زیربخش های مختلف کشاورزی برای خوراک دام و طیور است. همچنین تولید خوراک کامل دام نیز برای واحدهای کوچک از دیگر مواردی است که می توان به آنها اشاره کرد.
خمیس آبادی، حفظ ذخایر ژنتیکی بومی کشور را از اصلی ترین وظایف موسسه تحقیقات علوم دامی دانست و عنوان کرد: 27 نژاد بومی گوسفند در کشور شناسایی شده که تاکنون 13 نژاد از آنها ثبت و پایش شده است. البته این موضوع برای گاو، اسب و طیور بومی (6 نژاد ثبت شده با همکاری معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی) نیز انجام شده که نمونه هایی از خون، مو و DNA این نژادها در بانک ژن موسسه نگهداری می شود.
به گفته وی، محققان موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با همکاری بخش خصوصی و شرکت های دانش بنیانی که تحت حمایت مرکز رشد موسسه فعالیت می کنند، توانسته اند اسفنج مخصوصی را تولید کنند که در همزمانی فحلی به دامدار کمک می کند. این اسفنج، به راحتی در دسترس دامداران قرار می گیرد و طبق تحقیقات به عمل آمده در واحدهای پایلوت، تا 42 درصد راندمان تولید در گله ها را افزایش داده است.
خمیس آبادی، با اشاره به اینکه یکی از مهمترین اهداف سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و به تبع آن موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، به ویژه در یک دهه اخیر موضوع انتقال دانش به عرصه هاست، گفت: موسسه با همکاری بخش خصوصی، معاونت امور دام، موسسات تحقیقاتی زیرمجموعه سازمان تات، دانشگاه ها و دیگر مجموعه های ذی نفع، ارتباط تنگاتنگی دارد و با کمک بیش از 100 مروج ارشد، یاوران تولید و محققان معین، توانسته اعتماد دامداران را به یافته های تحقیقاتی عرصه دامپروری، جلب کند.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، ضمن اشاره به تشکیل شورای راهبردی تحقیقات دامپروری، افزود: در این شورا تمام مسائل و مشکلات دامپروران بررسی و به بوته نقد گذاشته می شود و در پایان نیز پروژه های تحقیقاتی در صورتی به اجرا در خواهند آمد که نتایج آن نقش موثری در تولیدات دامی داشته و به معنای واقعی اثربخش باشند.
خمیس آبادی، در پایان خطاب به دامداران، عنوان کرد: شکی نیست که اعتماد به یافته های علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، می تواند بهره وری آنها را ارتقا داده و کاهش هزینه ها را در سطح کلان به همراه داشته باشد. زیرا این موسسه به عنوان بازوی تحقیقاتی و علمی وزارت جهاد کشاورزی و به ویژه معاونت امور دام محسوب شده و محققان آن، بی وقفه برای بهبود سطح تولیدات دامپروری تلاش می کنند.