رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، از تولید باکتری های پروبیوتیکی خبر داد که می تواند سالانه صرفه جویی 86 میلیادر تومانی در صنعت طیور را رقم بزند.
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، حسن خمیس آبادی در گفت و گو با خبرنگار تابناک در استان البرز، با اشاره به اینکه بحث تامین خوراک در صنعت دامپروری کشور، یکی از مهمترین موضوعات و دغدغه های بهره برداران محسوب می شود، گفت: تولید باکتری های پروبیوتیکی از منابع داخلی به منظور استفاده در خوراک دام و طیور، یکی از دستاوردهای محققان علوم دامی کشور است که می تواند در مجموع، صرفه جویی بیش از 86 میلیارد تومان در سال را برای صنعت طیور به همراه داشته باشد.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، با بیان اینکه این باکتری ها از جنس لاکتوباسیلوس ها و انتروکوکوس ها هستند، افزود: ارتقاء کیفیت و سلامت محصولات طیور، کاهش هزینه های تولید با حذف آنتی بیوتیک ها از مخارج صنعت طیور، رفع نگرانی های عمومی در خصوص باقیمانده های آنتی بیوتیکی در فراورده های طیور، توسعه میکروفلور مطلوب دستگاه گوارش و افزایش بازده تولید، بهبود عملکرد سیستم گوارش طیور و بهبود ضریب تبدیل جیره در طیور از مهمترین مزایای این باکتری هاست که قادر است درآمد مرغداران را افزایش دهد.
خمیس آبادی، بر ضرورت تولید و کاربرد پروبیوتیک در کشور تاکید و عنوان کرد: با توجه به روند رو به رشد استفاده از پروبیوتیک ها به عنوان مکمل غذایی دام و طیور در دنیا و اثبات تاثیر گذاری آنها در بهبود ضریب تبدیل خوراک در طیور و نیز کاهش تلفات ناشی از بیماری ها تولید این مکمل ها می تواند در توسعه صنعت و بهبود وضعیت مرغداران نقش پررنگی ایفا کند.
وی، بیان کرد: تولید پروبیوتیک در کشور با حذف هزینه های تامین آنتی بیوتیک ها در صنعت مرغداری، سبب کاهش هزینه های تولید و در نتیجه کاهش قیمت تمام شده گوشت می شود و مشکل باقیمانده های آنتی بیوتیکی در گوشت را مرتفع می سازد.
به گفته خمیس آبادی، بر اساس برآورد انجام شده با کاهش 0.05 درصد ضریب تبدیل غذایی به واسطه استفاده از این افزودنی ها و مصرف خوراک بالای 8 میلیون تنی در صنعت طیور، حدود 480 میلیارد ریال صرفه جویی خواهد شد.
این مقام مسئول، ادامه داد: از طرفی با کاهش 0.5 درصدی تلفات، معادل 385 میلیارد ریال در هزینه ها صرفه جویی می شود که مجموع این رقم فقط در عرصه پرورش طیور معادل 865 میلیارد ریال برآورد شده است.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، تاکید کرد: این موضوع در نهایت باعث كاهش هزينه سالانه مرغداران، ارتقاء کمی و کیفی تولید و صرفه جویی ارزی در کشور می شود.