به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: نخستین جلسه شورای پژوهشی در سال جدید با حضور دکتر مهاجر رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، مهندس کرمی معاون برنامه ریزی و پشتیبانی، روسای بخش های تحقیقاتی و شماری از مدیران در تاریخ 22 فروردین ماه 1400 در سالن گفتگوی موسسه برگزار شد.
در این جلسه از سوی رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، دکتر مختار علی عباسی به عنوان معاون پژوهش فناوری و انتقال یافته ها معرفی گردید.
در این جلسه دکتر مهاجر ضمن سخنانی یادآور شد:با توجه به دیدگاه های ما که پی گیری اهداف و سیاست های موسسه در راستای هماهنگی با بخش اجرا و همچنین با نگاه به پیشینه دکتر عباسی و آشنایی کامل ایشان با بخش اجرا در سمت های قبلی مانند ریاست اصلاح نژاد دام، ایشان را به عنوان معاون پژوهشی موسسه معرفی می کنم و امید دارم با تعامل دو سویه بتوانیم اهداف سازمانی در خصوص همکاری بخش اجرا و تحقیقات را به انجام برسانیم.
ایشان افزود: بخش تحقیقات علوم دامی می باید در تمامی موارد و سیاست های اجرا دخالت و همکاری داشته باشد.
در ادامه جلسه دکتر عباسی ضمن سخنانی با تاکید بر حضور پر رنگ در عرصه اجرا خاطر نشان کرد:
صنعت دامپروری کشور دارای 10 هزار واحد صنعت شیری، 22 میلیون دام عشایری،17 هزار واحد مرغداری می باشد که در این عرصه وسیع ما باید حضور داشته باشیم همچنین بحث های چالشی در رسانه ها مطرح می شود که از موسسه نماینده ای نیست که پاسخگو باشد.
معاون پژوهشی موسسه یادآور شد: ما باید اطلاعات به روز از صنعت داشته باشیم که در بررسی و تحلیل مسائل و مشکلات دامی بتوانیم تحلیل های درستی ارائه دهیم.
وی افزود: باید تحلیل سیاست ها و پیش بینی های لازم برای کشور را داشته باشیم و موسسه تحقیقات علوم دامی کشور می باید به شکل کلان شناخته شود و از نظرات کارشناسی متخصصین استفاده شود.
ایشان خاطر نشان کرد:برنامه ریزی های لازم انجام خواهد شد تا در حوزه پژوهش پیشرفت های شایانی داشته باشیم.
در ادامه جلسه رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور ضمن اشاره به کمرنگ بودن هماهنگی بین بخشی در موسسه یادآور شد، این کاستی حاصل نوع تفکیک بخش ها می باشد و از روسای بخش ها درخواست دارم به شکل تخصصی نگاه و دیدگاه های خود را در برنامه هایشان بگنجانند از سوی دیگر تعامل بین بخشی نیز بسیار مهم است و این همکاری باید به کیفیت بهتری انجام گیرد .
دکتر مهاجر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری جلسه شورای پژوهشی سازمان یادآور شد، از متن ها و سرفصل هایی که بخش ها فرستاده بودند مشخص بود برخی بخش ها مدون و براساس سیاست گذاری حرکت می کنند و برخی نیز برنامه خاصی برای ارائه ندارند.
ایشان خاطر نشان کرد: قرار است موسسه براساس سر فصل ها ارزیابی شود از سوی دیگر ما مشکل محدودیت منابع اعتباری در موسسه را داریم و اعتبارات پژوهشی اندکی داریم که پاسخگوی نیازها نیست به همین دلیل باید با صنعت ارتباط برقرار کنیم و ارتباط محقق ما با صنعت باید قوی و منسجم باشد و این موضوع بسیار جدی است که محقق ما چقدر می تواند موسسه را با بخش صنعت پیوند دهد و چقدر می توانیم برای مشکلات صنعت راهکار ارائه دهیم.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی با اشاره به نگاه استان ها به موسسه یادآور شد: متاسفانه نگاه استان ها به موسسه نگاهی منفی است و بیشتر طرح های استان ها به سمت دانشگاه سوق داده می شود .پرسش این است چرا این طرح ها به سمت موسسه سوق داده نمی شود؟ آیا مشکل از بخش های تخصصی ماست یا نگاه سلیقه ایی افراد است؟ قرار است ما یک مشکل از بخش اجرا حل کنیم و نمی توانیم معیارهای طرح کلان را با معیارهای شخصی خود گره بزنیم. سیاست این است که این مشکل حل شود و معیار مصوب کردن طرح های خاص است.
دکتر مهاجر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مباحث مهمی که در وزراتخانه مطرح است گفت، بحث مرغ لاین آرین، بحث بهبود کیفیت نژادی در نژادهای بومی و دورگه در راستای ازدیاد گوشت قرمز و بحث پسماند و جایگزین ها از مهمترین مواردی است که در وزارتخانه مطرح شده است.
وی افزود: ما باید برای صنعت دامپروری و بخش خصوصی حرف برای گفتن داشته باشیم آخرین موضوع چالش برانگیز در موسسه بحث ساختار موسسه است که مهم است و براساس توافق موسسه و ریاست سازمان این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه جلسه در خصوص مباحث مطرح شده بحث و گفتگو انجام شد.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور