معاون پژوهشی موسسه تحقیقات علوم دامی گفت: این موسسه طی چهار دهه فعالیت بیش از دو هزار پروژه و طرح تحقیقاتی در سطح مراکز استانها و خود موسسه انجام داده است.
نادر اسدزاده در گفتوگو با خبرنگار ایانا بیان کرد: موسسه تحقیقات علوم دامی کشور طی چهار دهه فعالیت خود، بیش از دو هزار پروژه و طرح تحقیقاتی در سطح مراکز استانها و خود موسسه انجام داده است که ازمیان آنها حدود ۴۸ درصد در حوزه تغذیه و فیزیولوژی دام، ۲۴ درصد در حوزه مدیریت پرورش و تولیدمثل دام، ۱۱ درصد در حوزه ژنتیک و اصلاح نژاد و پنج درصد در ارتباط با زنبورعسل بوده است.
وی ادامه داد: پروژهها و طرحهای تحقیقاتی این موسسه در ارتباط با بخش بیوتکنولوژی و فرآوری تولیدات دامی درمجموع حدود یک درصد از سهم تحقیقات موسسه را به خود اختصاص دادهاند.
اسد زاده به برنامههای موسسه تحقیقات علوم دامی ذیل سند امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: فعالیتهای پژوهشی برای تحقق سند امنیت غذایی در این موسسه برنامهریزیشده است که میتوان به ایجاد ظرفیت تولید خوراک دام و طیور از منابع داخلی کشور، بهبود مدیریت تغذیه بهمنظور افزایش بهرهوری مصرف خوراک بخشی اشاره کرد.
معاون پژوهشی موسسه تحقیقات علوم دامی افزود: از سایر این برنامهها میتوان به افزایش پتانسیل ژنتیک دام و طیور و زنبورعسل کشور، انجام پژوهشهای کاربردی درزمینهٔ اصلاح نژاد ملکههای زنبورعسل، بهبود بهرهوری تولید در دام طیور و زنبورعسل و همچنین انجام پروژههای کاربردی درزمینهٔ اصلاح نژاد دامهای پربازده اشاره کرد.
وی تصریح کرد: باهدف پاسخگویی به نیاز جامعه صنعتی بر اساس قانون افزایش بهرهوری، مقررشده که سالانه درصدی از دام سبک کشور کاسته و به دام سنگین پربازده و پر تولید اضافه شود.
اسد زاده انجام پژوهشهای کاربردی درزمینهٔ اصلاح نژاد طیور جدید و همچنین اصلاح نژاد و پرورش گونههای بومی کشور که طی چندین سال گذشته مغفول مانده است را بهعنوان سایر برنامههای پژوهشی این موسسه معرفی کرد.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور