به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور به نقل از خبرگزاری ایرنا: معاون پژوهش فناوری موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با اشاره به تلاش های بی وقفه پژوهشگران در این مجموعه، اعلام کرد : ۲۷ دستاورد فناورانه محققان این موسسه امسال در حوزه علوم دامی رونمایی شده است.
محمدحسین بنابازی در حاشیه نشست مشترک با انجمن اسب کاسپین و در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برخی از این دستاوردها که هم زمان با هفته پژوهش در نمایشگاه دستاوردهای فناوری و فن بازار تهران رونمایی شد برای نخستین بار در کشور ساخته شده که پیش از این نمونه خارجی آن وارد کشور می شد.
وی اظهار داشت: برخی از این دستاوردها در فهرست کالاهای داخلی قرار می گیرند تا معادل خارجی آن اجازه ورود به کشور را نداشته باشد.
وی گفت: یکی از دستاوردهای رونمایی شده «سیستم هوشمند تخمین وزن و سرعت رشد جوجه های گوشتی (ماشین بینایی) می باشد که بر اساس هوش مصنوعی طراحی شد و نیاز به دخالت و حضور کارگر ندارد.
بنابازی افزود: این طرح مورد توجه دفتر معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفت و قرار است از این سیستم در رکوردبرداری و نظارت و پایش جوجه ریزی استفاده کنند.
معاون پژوهشی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور به طرح همیار شتر یا همان اپلیکیشن ساربان یار به عنوان یکی دیگر از این دستاوردها اشاره کرد و اظهار داشت: اپلیکیشن ساربان یار به روز رسانی شد و ردیاب ماهواره ای به آن اضافه شده که با هوش مصنوعی و تئوری اطلاعات کار می کند.
وی گفت: شتر از جمله موجوداتی است که رکوردبرداری و عملکرد آن سخت است که با این اپلیکیشن کار راحت تر شده است.
معاون پژوهشی موسسه تحقیقات علوم دامی «کیت انتخاب ژنومی شتر شیری» را یکی دیگر از این دستاوردها دانست و افزود: مشتری این دستاورد ستاد اجرایی فرمان امام (ره) بود و قرارداد فروش آن در جنوب خراسان بسته شد و به آن ها واگذار شد.
وی همچنین به تولید دستاورد ساخت یک سری خوراک های دام و طیور از ضایعات یا پسماندها و موادی که ارزش غذایی نداشته و با فرآوری دارای ارزش غذایی شده اند اشاره کرد و اضافه کرد: ساخت اسفنج پروژسترونی واژینال دام سبک نیز برای نخستین بار در کشور با همکاری مشترک موسسه و یک شرکت دانش بنیان مستقر در مرکز رشد این موسسه انجام شده است.
وی گفت: این دستاورد برای نخستین بار در کشور تولید شده و تاکنون وارداتی بوده که در لیست کالاهای داخلی می رود که معادل خارجی آن اجازه ورود نداشته باشد.
بنابازی ساخت مکمل کاهش تلفات جوجه های گوشتی، سوپرژل فراسودمند خوراکی جوجه بوقلمون، الگوی بهینه مکمل ویتامینی جیره جوجه های گوشتی، فرم آلی مواد معدنی (مس، روی و منگنز) قابل استفاده در جیره دام و طیور، کیت سنجش اسید لاکتیک و مکمل پروتئینی جایگزین سویا را از دیگر این دستاوردها برشمرد.
وی خوراک دام از برگ خرما، پد بسته بندی جاذب الرطوبه و آنتی باکتریال زیست تخریب پذیر، فرمولاسیون دان پلت متناسب با شرایط اقلیمی استان لرستان، کیت هویت بخشی ژنتیکی اسب ایرانی، بلوک خوراک دام کامل از بخش هوایی سیب زمینی، زنبور عسل اصلاح شده ایرانی (سویه آرام ۹۷) و نگهدارنده طبیعی پنیر لاکتیکی (باکتربوسین) را تعدادی دیگری از این دستاوردهای فناورانه عنوان کرد.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور